ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ - Μεϊμαράκης: Δεν μπορεί να διαφεντεύουν την κοινωνία 15-20 οικογένειες

Εκλογές ΝΔ - Μεϊμαράκης: Δεν μπορεί να διαφεντεύουν την κοινωνία 15-20 οικογένειες

Για τον δεύτερο γύρο των εκλογών της ΝΔ αλλά και για την επόμενη μέρα, μίλησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι με τον ανθυποψήφιό του Κυριάκο Μητσοτάκη κάνουν πολιτισμένη συζήτηση προσθέτοντας όμως ότι υπάρχει κίνδυνος να «ξεφύγουμε σε θέματα πλειοδοσίας και λαϊκισμού».

Ανέφερε ότι γενικά η περίοδος προ της εσωκομματικής διαδικασία ήταν ήρεμη.

Σχετικά με τα θέματα που έχουν τεθεί από τους υποψηφίου όπως η ανανέωση διευκρίνισε: «Αν είναι μόνο κριτήριο το ηλικιακό, τότε γίνεται μία ελιτίστικη και παρεΐστικη διαδικασία»

«Μετέχω σε μια μάχη ιδεών όπως όλοι οι νεοδημοκράτες και όχι σε μάχη γενεών. Νέος αγωνιζόμουν για τις ίδιες ιδέες και σεβόμουν τους μεγαλύτερους. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να τα αλλάξω όλα, αλλά να ανανεώσω και να δημιουργήσω με διαδικασίες αξιοκρατίας» συμπλήρωσε.

Ακόμη, συμπλήρωσε πώς μετά τις εκλογές «θα ζητάω τη γνώμη του Κ. Μητσοτάκη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα είναι δεύτερος στην επετηρίδα επειδή ήταν υποψήφιος. Θα τα συζητήσω πάντως μαζί του και εγώ και ο κ. Μητσοτάκης στρατιώτες θα είμαστε».

Υπηρετώ ένα κόμμα που έχει αυτές τις αρχές και έδωσε στο γιό του δασκαλάκου των Σερρών, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να γίνει ο ηγέτης του.

Έζησα τον Κώστα Καραμανλή να μιλάει σε φοιτητικές συνελεύσεις, να συμμετέχει σε κομματικές διαδικασίες και να ανεβαίνει τα σκαλιά και να είναι αγαπητός μέχρι να φτάσει να γίνει αρχηγός.

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι: «Έχω κηρύξει ανελέητο πόλεμο εναντίον της σκληρής λιτότητας, γιατί λιτότητα χρειάζεται αλλά όχι σκληρή. Δεν μπορεί να απολύονται άνθρωποι 50 και 55 ετών που έχουν οικογένειες να θρέψουνε».

Σε άλλο σημείο υπογράμμισε ότι «Δεν μπορεί την ελληνική κοινωνία να τη διαφεντεύουν 15 – 20 οικογένειες».

Σχετικές ειδήσεις