ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο Ασφαλιστικό: Γράφουν – σβήνουν περιμένοντας τους δανειστές

Νέο Ασφαλιστικό: Γράφουν – σβήνουν περιμένοντας τους δανειστές

Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα αλλά και της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Εργασίας μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο όλες τις λεπτομέρειες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε τον κ. Κατρούγκαλο για τις πρώτες αντιδράσεις των δανειστών στο προσχέδιο του Ασφαλιστικού που έλαβαν.

Η κυβέρνηση θεωρεί κομβικής σημασίας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και γι’ αυτό ήδη έχει αρχίσει και το γνωστό «μασάζ» στους βουλευτές της συμπολίτευσης.

Αποτελεί επίσης μεταρρύθμιση με την οποία θα αποδείξει στους δανειστές την αποφασιστικότητα για ριζικές μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, με τις νέες ρυθμίσεις δεν υλοποιείται ο στόχος εξοικονόμησης ποσού 1,8 δις ευρώ για το 2016, όπως έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς. Το υπόλοιπο ποσό, η Αθήνα θέλει να το καλύψει ανεβάζοντας τις εργασιακές εισφορές, κάτι που δεν βρίσκει σύμφωνους τους ευρωπαίους εταίρους και ιδιαίτερα το ΔΝΤ, καθώς έτσι ανεβαίνει το κόστος της εργασίας και αποδυναμώνεται η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικές ειδήσεις