ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ – Μητσοτάκης: O διαχωρισμός Καραμανλικών - Μητσοτακικών ανήκει στον 20ο αιώνα

Εκλογές ΝΔ – Μητσοτάκης: O διαχωρισμός Καραμανλικών - Μητσοτακικών ανήκει στον 20ο αιώνα

Κατά των διαχωρισμών εντός του κόμματος, τάχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν υπάρχουν Καραμανλικοί, Μητσοτακικοί, Σαμαρικοί κλπ στη Ν.Δ. που ονειρεύομαι», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι έλαβε ποσοστό 30% και επανέλαβε ότι «το 60% του πρώτου γύρου ψήφισε να αλλάξει σελίδα η Ν.Δ.».

Ερωτηθείς για το επώνυμο του σημείωσε ότι «Το "Κυριάκος" προσδίδει οικειότητα όμως είμαι πολύ περήφανος για το επίθετό μου».

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για τη στάση του Κώστα Καραμανλή για να απαντήσει ότι ο ίδιος δεν έχει ακούσει τον πρώην πρωθυπουργό να τοποθετείται δημόσια, αλλά ακούει τον κ. Μεϊμαράκη να τον επικαλείται.

Όπως είπε, είναι δικαίωμά του να στηρίξει όποιον επιθυμεί, ωστόσο εξέφρασε την επιθυμία «να ακούσω την ίδια την άποψή του, για να ξέρω πώς τοποθετείται».

Σε άλλη συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό Ε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε τον χαρακτηρισμό «ελίτ» που του προσάπτεται από ορισμένους.

Είπε επίσης ότι έχει περισσότερα ένσημα από τον ανθυποψήφιό του Ευάγγελο Μεϊμαράκη: «Έχω δουλέψει σε σημαντικές εταιρείες διεθνείς και ελληνικές τράπεζες».

Επανέλαβε δε αυτό που είχε τονίσει και σε άλλη συνέντευξη ότι δηλαδή δεν επιθυμεί να συγκυβερνήσει με τον κ. Τσίπρα, αλλά να τον κερδίσει.

«Αν κερδίσω 55% - 45%, έχω υποχρέωση να συνθέσω την επόμενη μέρα και να λάβω υπ' όψιν μου το αποτέλεσμα. Ο κ. Μεϊμαράκης θα είναι σοβαρός συνομιλητής» πρόσθεσε απαντώντας στο ερώτημα για την «επόμενη μέρα».

Σχετικές ειδήσεις