ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επερώτηση Νικολόπουλου για την υπαγωγή δανειοληπτών στο νόμο Κατσέλη

Επερώτηση Νικολόπουλου για την υπαγωγή δανειοληπτών στο νόμο Κατσέλη

Επίκαιρη ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης κατέθεσε σήμερα, Δευτέρα (11/01/2016) ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με τα στενά χρονικά περιθώρια που έδωσε η κυβέρνηση σε δανειολήπτες που κινδυνεύουν να απορριφτούν οι αιτήσεις υπαγωγής τους στο παλαιό νόμο Κατσέλη.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς να καταθέσουν νομοθετική πρωτοβουλία για την κάλυψη των δανειοληπτών, προκειμένου η ρύθμιση να μην είναι, για άλλη μια φορά, προκλητικά υπέρ των τραπεζών.

«Δυστυχώς», τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος «η 45ημερη παράταση που έδωσε η Κυβέρνηση για την συμπλήρωση των ελλιπών φακέλων, δεν επαρκεί, αφού οι τράπεζες καθυστερούν, με προφανή σκοπιμότητα, να παράσχουν τα σχετικά έγγραφα στους δανειολήπτες και τους δικηγόρους τους».

Μιλώντας δε, με δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής αξίωσε η Κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα τροπολογία, ώστε η ολιγοήμερη παράταση να συνδέεται άμεσα με το χρόνο κατά τον οποίο οι τράπεζες παραδίδουν τα απαιτούμενα έγγραφα στους δανειολήπτες και τους δικηγόρους τους. «Εάν λείπουν αυτά τα έγγραφα, τα δικόγραφα των σχετικών αιτήσεων υπαγωγής στον παλιό νόμο Κατσέλη θα απορρίπτονται λόγω αοριστίας, αναγκάζοντας έτσι τους τραπεζίτες να γίνουν και αυτοί συνεργάσιμοι», σημείωσε ο Ν. Νικολόπουλος.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΧΡΙ.Κ.Ε. συναντήθηκε με δανειολήπτες που κινδυνεύουν να απορριφτούν οι αιτήσεις υπαγωγής τους στο παλαιό νόμο Κατσέλη. Ο ίδιος συμφώνησε με τους δικηγόρους που συνόδευαν τους δανειολήπτες λέγοντας ότι «η κυβέρνηση όφειλε να δώσει τον απαιτούμενο χρόνο στους ενδιαφερόμενους, προκειμένου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία και έγγραφα».

Σχετικές ειδήσεις