ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεροβασίλη: Πολλαπλασιαστικά οφέλη από την αξιοποίηση του έτους Ελληνορωσικής Φιλίας

Γεροβασίλη: Πολλαπλασιαστικά οφέλη από την αξιοποίηση του έτους Ελληνορωσικής Φιλίας

Εξαιρετική πρωτοβουλία χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, τη συνεργασία του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Sputnik», με αφορμή το έτος Ελληνορωσικής Φιλίας.

«Οι λαοί της Ελλάδας και της Ρωσίας συνδέονται με σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς, που έχουν εδραιωθεί στο βάθος της ιστορίας.

Το 2015 αποτέλεσε χρονιά σύσφιξης και πολυεπίπεδης αναβάθμισης των ελληνο – ρωσικών σχέσεων.

Το 2016, αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας, αποτελεί μια ακόμα εξαιρετική ευκαιρία για την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών, σε τομείς όπως η πολιτική, η οικονομία, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η τέχνη, η επιστήμη, η έρευνα και η τεχνολογία» δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Ρωσίας έχουν «ισχυρή και δεδομένη βούληση να αξιοποιήσουν το αφιερωματικό έτος Ελλάδας – Ρωσίας» ώστε να προκύψουν μακροπρόθεσμα και πολλαπλασιαστικά οφέλη και για τους δύο λαούς, πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, η λειτουργία του ειδησεογραφικού κόμβου «www.greece-russia2016.gr» αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία, που πραγματώνεται σε μια σημαντική πολιτική συγκυρία, καθώς η συνεργασία του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων με το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων «Sputnik», θα συμβάλει στην αμφίδρομη ενημέρωση και στην καλύτερη κατανόηση μεταξύ των δύο λαών, κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.

Σχετικές ειδήσεις