ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξαφνικό «φλερτ» Θεοδωράκη με το νέο πρόεδρο της ΝΔ

Ξαφνικό «φλερτ» Θεοδωράκη με το νέο πρόεδρο της ΝΔ

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι έχει πυροδοτήσει αλλάγες και επανατοποθετήσεις στελεχών στα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Έτσι, μετά τον Λεωνίδα Γρηγοράκο από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε μάλλον θετικά την έλευση του νέου «γαλάζιου» προέδρου.

Επί της ουσίας ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσει να κουβεντιάσει με τον κ. Μητσοτάκη τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν την ελληνική καθημερινότητα, όπως το κομματικό κράτος, η διαφθορά και οι αλόγιστες σπατάλες.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Θεοδωράκη έχει ως εξής:

«Αναζητάμε συμμάχους για να ανατρέψουμε το παλιό πολιτικό σύστημα που έφερε την κρίση και συντηρεί την κρίση. Είναι έτοιμοι για ένα νέο εκλογικό νόμο απ’ αυτή τη Βουλή; Είναι έτοιμοι να μιλήσουμε για το κομματικό κράτος; Να κόψουμε τις σπατάλες για να μπορέσουμε να κόψουμε τους φόρους; Να αρχίσει η συζήτηση για την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων; Να δούμε τους τρόπους, τους συγκεκριμένους και τολμηρούς, που θα χτυπήσουμε τη διαφθορά σ’ αυτή τη χώρα -τη μικρή και τη μεγάλη; Εμείς σαν Ποτάμι είμαστε έτοιμοι και ελπίζω ότι θα μπορέσω να κάνω αυτή την κουβέντα και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως θα θέλαμε να είχε συμμετάσχει σ’ αυτή την κουβέντα και ο Αλέξης Τσίπρας».

Ένα είναι, πάντως, σίγουρο: ο «χορός» των πολιτικών ζυμώσεων έχει ξεκινήσει για τα καλά...

Σχετικές ειδήσεις