ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Ναι, θα γινόταν «ντου» στο Νομισματοκοπείο

Στουρνάρας: Ναι, θα γινόταν «ντου» στο Νομισματοκοπείο

Δεν διαψεύδει η κυβέρνηση τις πληροφορίες και «καρφώνει» Λαφαζάνη για το σχέδιο

Τα σενάρια που περιελάμβαναν από διπλό νόμισμα μέχρι “ντου” στο νομισματοκοπείο φαίνεται πως δεν ήταν απλά δημοσιογραφικές πληροφορίες, αλλά περιελάμβαναν σχέδιο που είχε μάλιστα και... πρωταγωνιστές, όπως αφήνουν να εννοηθεί κυβερνητικές πηγές.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που διακινούνταν το περασμένο καλοκαίρι χωρίς ωστόσο να ονοματίσει κάποιον βουλευτή ότι υποκινούσε τις ενέργειες.

«Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι' αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί, Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους», είπε ο κ. Στουρνάρας.

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαίωσαν όσα είπε ο Γιάννης Στουρνάρας για το “ντου” στο Νομισματοκοπείο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα κλείσουμε τα μάτια; Κάποιοι το ονειρεύτηκαν. Αυτοί δεν είναι σήμερα εδώ», σημείωσαν καρφώνοντας εμμέσως τον Παναγιώτη Λαφαζάνη που ήταν υπέρ της ρήξης με τους δανειστές.

Σχετικές ειδήσεις