ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαμιμίκος: Η ΝΔ δεν κινδύνευσε με διάσπαση

Παπαμιμίκος: Η ΝΔ δεν κινδύνευσε με διάσπαση

«Η κατάσταση μπορεί να ήταν κρίσιμη αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφτασε σε τέτοιο σημείο». Αυτό δήλωσε σήμερα, Πέμπτη ο απερχόμενος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του πρώην μεταβατικού προέδρου Γιάννη Πλακιωτάκη, ότι το κόμμα κατά την περίοδο του εκλογικού φιάσκου της 22ης Νοεμβρίου βρέθηκε κοντά στην διάσπαση.

«Δεν ξέρω γιατί είπε κάτι τέτοιο, ο κ. Πλακιωτάκης o οποίος συνέβαλε στην ομαλή εκλογή», είπε ο κ. Παπαμιμίκος σε δηλώσεις του προς τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM».

Παράλληλα, σε δηλώσεις του στον ίδιο σταθμό, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη θέση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ με τη λήξη της θητείας.

Ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε ότι «ο νέος πρόεδρος αποδεικνύει όσα έλεγε και πριν τις εκλογές ότι θα εκφράσει το όλον της ΝΔ και πως την επόμενη ημέρα είμαστε όλοι μαζί αποδεικνύοντας τις προθέσεις του στην πράξη με την επιλογή των προσώπων που στελεχώνουν το κόμμα».

Σημείωσε ακόμη ότι «προβλέπεται από το καταστατικό- αν επιθυμεί ο πρόεδρος - να ορίσει αντιπροέδρους και εγώ δεν θα προκαταλάβω τις προθέσεις του προέδρου».

Τάχθηκε υπέρ της διεύρυνσης του κόμματος και της δημιουργίας ενός πλουραλιστικού οργανισμού ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις τάσεις γιατί – όπως είπε – «μόνο έτσι μπορούμε να σταθούμε ως παράταξη που θα εκφράζει περισσότερους πολίτες, δεν πάμε να εκφράσουμε κόμματα αλλά πολίτες που πιστεύουν στην ιδεολογία μας δεν βάζουμε διόδια και όποιος την αποδέχεται είναι ευπρόσδεκτός».

Πρόσθεσε ότι «συναινέσεις α λα κάρτ δεν γίνονται», κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι «πολιτεύεται με όρους του παρελθόντος» και πως «δεν μπορεί να κλείνει λόγω ιδεοληψίας την επένδυση στις Σκουριές στέλνοντας μήνυμα στους επενδυτές να μην έρθουν στην Ελλάδα».

Σχετικές ειδήσεις