Κόντρα Χρ. Σπίρτζη - Ποταμιού για το ηλεκτρονικό Σύστημα δημοσίων συμβάσεων

Μάνος Πιτσιδιανάκης

Κόντρα Χρ. Σπίρτζη - Ποταμιού για το ηλεκτρονικό Σύστημα δημοσίων συμβάσεων

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη προκάλεσαν όσα του καταλόγισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, με αφορμή τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς.

«Περιμένουμε από Δευτέρα στο υπουργείο τους 15 "τζίνιους" δημόσιους υπάλληλους του κ. Θεοδωράκη. Για να καταλάβουν οι ίδιοι και ο πολιτικός αρχηγός τους την πελώρια άγνοια τους, για το τι είναι και πως προετοιμάζεται η ένταξη των δημοσίων έργων και μελετών στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικών δημοσίων συμβάσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Υποδομών και προσθέτει: «Να φέρουν μαζί τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά:δελτίο αξιολόγησης ρουσφετολογικού τύπου, Κυριάκου Μητσοτάκη,πτυχίο πολιτικού θράσους, λαϊκισμού, απαξίωσης και λοιδορίας του ελληνικού δημοσίου και των δημοσίων υπαλλήλων, πιστοποιητικό ενεργούς δράσης στη διαπλοκή,αποδεικτικό προϋπηρεσίας σε πολιτικό μπακάλικο (δεκτό και από "ντελικατέσεν").

Και κάτι ακόμη: Εμείς είμαστε κατά των εξυπηρετήσεων και υπέρ της αμειβόμενης εργασίας. Θα πληρωθούν κανονικά! Αν θέλουν δωρεάν εργασία, ας την αναζητήσουν στα "γκουλάγκ" του νεοφιλελευθερισμού», αναφέρει ο κ. Σπίρτζης.

Σχετικά με την ουσία του θέματος ο υπουργός διευκρινίζει ότι:
1.«Το ηλεκτρονικό σύστημα δεν έχει κατασκευαστεί και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί για τα δημόσια έργα σε όλο το δημόσιο: Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημόσιους Φορείς, Υπουργεία, πριν τις ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν.
2.Σ΄ όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα, σε όλον τον πλανήτη, απαιτείται δοκιμαστική λειτουργία και εκπαίδευση όχι μόνο των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των στελεχών των εταιρειών, που συμμετέχουν. Απαιτείται επίσης δομή πληροφοριών προς τους πολίτες, τηλεφωνικό κέντρο και εκπαιδευμένοι υπάλληλοι για να δίνουν πληροφορίες.
3.Δεν θα σταματήσουμε τα δημόσια έργα στη χώρα, μέσα στην κρίση, γιατί οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί της ΝΔ, Ποταμιού και συνοδοιπόρων είναι επιεικώς άσχετοι και ανεύθυνοι».

Ποτάμι: Παραδίδονται δωρεάν μαθήματα

«Μετά την δημόσια ομολογία του κ. Σπίρτζη ότι τα δημόσια έργα δεν θα καταχωρούνται μέχρι το 2017 στο ηλεκτρονικό Σύστημα δημοσίων συμβάσεων, γιατί οι υπάλληλοι του, χρειάζονται 2 χρόνια “για να εκπαιδευτούν στο Σύστημα”, το Ποτάμι δηλώνει διατεθειμένο να παρέχει δωρεάν ταχύρρυθμα μαθήματα εκμάθησης του Συστήματος», ανέφερε σε σχόλιό της η Σεβαστουπόλεως.

«Συγκεκριμένα ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Ποταμιού και το Κέντρο Υποστήριξης Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΥΚΟ) που στελεχώνεται από 15 άξιους και προσοντούχους δημοσίους υπαλλήλους, ανταποκρινόμενοι στην έγκληση του κ. Σπίρτζη για βοήθεια, προσφέρονται να εκπαιδεύσουν μέσα σε δύο μήνες τα στελέχη που θα καταχωρούν τα δημόσια έργα στο Σύστημα. Επαναλαμβάνουμε: η εκπαίδευση θα είναι δωρεάν καθότι θα είναι μεγάλη μας ευχαρίστηση να συμβάλουμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης για διαφάνειας στα δημόσια έργα», κατέληξε το Ποτάμι.

Παράλληλα, σε ανταπάντησή του, το Ποτάμι ανέφερε ότι ο κ. Σπίρτζης «έχει μπερδέψει τους φακέλους στα συρτάρια του» και του καταλόγισε ότι τα «πιστοποιητικά ενεργού δράσης στη διαπλοκή» έχουν το όνομά του. «Από τότε που ως μέλος της διοίκησης και μετά ως πρόεδρος του ΤΕΕ -και πάντα βέβαια ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ- έκανε τον “τροχονόμο” στα δημόσια έργα (επί μια 15ετία δηλαδή – στα χρόνια του μεγάλου πάρτι)», πρόσθεσε η Σεβαστουπόλεως

Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved