ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Μητσοτάκη

Τι θα ζητήσει ο Τσίπρας από τον Μητσοτάκη

Για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται (;) πλέον το πρώτο επίσημο ραντεβού Τσίπρα - Μητσοτάκη αν και από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι ο νέος πρόεδρος της ΝΔ δεν κόπτεται για επίσπευση αυτής της συνάντησης.

ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΩΝ - ΔΕΝ «ΚΑΙΓΕΤΑΙ» Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Κάτι που έχει -όπως φαίνεται -καταλάβει και το πρωθυπουργικό επιτελείο το οποίο εξωδίκως επισημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο για συνάντηση των δύο αρχηγών Δευτέρα ή Τρίτη καθώς την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί για το Νταβός όπου και θα πραγματοποιήσει διεθνείς επαφές.

Η συνάντηση πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει την πολιτική της σημασία καθώς ήδη σημειώθηκε η πρώτη σύγκρουση μεταξύ των δύο με αιχμή την θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τις κομματικές επιλογές που του καταλογίζει η κυβέρνηση. Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν προτίθεται να διευκολύνει σε κανένα θέμα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συμπεριλαμβανομένου βεβαίως του ασφαλιστικού.

Όμως η κυβέρνηση επιθυμεί να δρομολογηθεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της ΝΔ για να καταλάβει ποιες είναι οι προθέσεις του σε σχέση με το ΕΣΡ. Εφόσον η Συγγρού επιδείξει διάθεση συνεργασίας για την πλήρωση των κενών θέσεων τότε πιθανότατα θα προχωρήσει άμεσα και η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών. Σε αντίθετη περίπτωση όμως το Μαξίμου διαμηνύει ότι θα προβεί σε τροποποιήσεις της σχετικής νομοθεσίας για να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε το Φθινόπωρο.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Σχετικές ειδήσεις