ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Πρόταση για σύμπραξη Δημοκρατικής Συμπαράταξης με Ποτάμι

Μανιάτης: Πρόταση για σύμπραξη Δημοκρατικής Συμπαράταξης με Ποτάμι

Κατά την διάρκεια συνέντευξής του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ιωάννης Μανιάτης πρότεινε τη δημιουργία ενιαίου πολιτικού χώρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι.

Σύμφωνα με την πρόταση του Ιωάννη Μανιάτη (σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ), το κάθε κόμμα που θα συμμετάσχει, θα μπορεί να κρατήσει την οργανωτική του αυτοτέλεια. Ξεκαθάρισε ότι ο χώρος αυτός που θα εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία θα είναι ενιαίος με έναν επικεφαλής.

Η ηγεσία θα εκλεγεί από τον λαό μετά τον Ιούνιο, τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αφού θα έχει προηγηθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όνομα, σύμβολο και άλλα θέματα προγραμματικού λόγου.

Παράλληλα, ο Ιωάννης Μανιάτης απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του Ποταμιού, διά στόματος Σπύρου Λυκούδη ο οποίος μίλησε στο ίδιο ραδιόφωνο, η πρόταση αυτή χαρακτηρίστηκε ενδιαφέρουσα.

Ο Σπύρος Λυκούδης ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πιστεύει σε μηχανιστικές συνενώσεις κομμάτων, αλλά σε ένα νέο μεγάλο ξεκίνημα, «χαιρέτισε» τη δήλωση Σταύρου Θεοδωράκη για συμμαχίες με «προγραμματικές συμφωνίες και όχι με χειραψίες». Ο βουλευτής του Ποταμιού ξεκαθάρισε πως «δεν αμφισβητείται ο Σταύρος Θεοδωράκης» και ανέφερε πως τα προβλήματα του κόμματος αφορούν την πολιτική του ταυτότητα και την πολιτική του στρατηγική.

Σχετικές ειδήσεις