Γ. Βρούτσης: Αδήριτη ανάγκη η εφαρμογή της πρότασης της ΝΔ

Γ. Βρούτσης: Αδήριτη ανάγκη η εφαρμογή της πρότασης της ΝΔ
Για αδιέξοδους χειρισμούς και τραγικές συνέπειες στην οικονομία μίλησε ο τομεάρχης της ΝΔ...

«Το γεγονός ότι, με διαρροές στον Τύπο, αλλά και με επίσημες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού κ. Οικονόμου, η κυβέρνηση εμφανίζεται να υιοθετεί αποσπασματικά προτάσεις για τη φορολογία, που έχουν κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία στο "Ζάππειο ΙΙ", δεν αρκεί. Ούτε αλλάζει την κατάσταση το γεγονός ότι οι μέχρι χθες πολέμιοι των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να τις αποδέχονται. Εκείνο που επιβάλλεται και προβάλλει ως αδήριτη και επιτακτική ανάγκη είναι η άμεση και πλήρης υιοθέτηση της πρότασης της Νέας Δημοκρατίας, τώρα», σημείωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ, που βρέθηκε σήμερα στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κύριος Βρούτσης σημείωσε πως δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο κυβέρνησης, με τέτοιους αδιέξοδους χειρισμούς και τέτοιες τραγικές συνέπειες στην οικονομία και έκανε λόγο για παρομοιώδεις παλινωδίες και αντιφάσεις στην πολιτική της, αλλά και πρωτοφανές πολιτικό θράσος. «Με έντεκα φορολογικούς νόμους σε είκοσι μήνες. Με πρακτικές ακατανόητες, καθώς τη μια ψηφίζουν πρόσθετους φόρους και την άλλη τους χαρακτηρίζουν «παραλογισμό», δηλώνοντας ότι διαφωνούν. Όπως, για παράδειγμα, η αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης από το 13% στο 23%. Οι μεταλλάξεις των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ανάλογα με την καρέκλα που κατέχουν, δεν αλλάζουν την κατάσταση στην οικονομία», πρόσθεσε ζητώντας την άμεση εφαρμογή της πρότασης της ΝΔ, ώστε να υπάρξει ένα «δημιουργικό σοκ» και «Επανεκκίνηση της Οικονομίας».

Οι προτάσεις της ΝΔ

Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει τη μείωση φορολογικών συντελεστών:
• Άμεσα, συντελεστής κερδών 15% για όλες τις Εταιρίες (flat rate).
• Μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 25%.
• Φορολογικός συντελεστής φυσικών προσώπων από 45 στο 40%, στόχος σε 3 χρόνια να μειωθεί στο 30%.
• Μείωση ΦΠΑ από 23 στο 19%, από 13 στο 9% και 4,5% για τον Τουρισμό (σε ολόκληρο το τουριστικό πακέτο).
• Σταδιακή μείωση φορολογίας καυσίμων και κατάργησης «φόρων υπέρ τρίτων».
• Απενοχοποίηση της Επιχειρηματικότητας, η οποία ουσιαστικά βρίσκεται υπό διωγμό.
Η ΝΔ τάσσεται ακόμη υπέρ της τακτοποίησης όλων των εκκρεμοτήτων από το παρελθόν και αυστηρή «κόκκινη γραμμή» από εδώ και στο εξής:
• Παράθυρο ενός έτους για τη δήλωση κάθε λογής περιουσιακών στοιχειών, χωρίς φορολογική επιβάρυνση ή έλεγχο, ώστε να επαναπατριστούν και να δηλωθούν κεφάλαια που σήμερα βρίσκονται εκτός της οικονομίας.
• Όχι άλλη αύξηση των αντικειμενικών αξιών».

Όπως μάλιστα σημείωσε ο κ. Βρούτσης είναι επιτακτική η άμεση και πλήρης εφαρμογή των προτάσεών της ΝΔ για τη φορολογία επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς και για τη μείωση του ΦΠΑ., όπως αναπτύχθηκαν από τον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά στο «Ζάππειο ΙΙ» και πρόσθεσε πως η κατάσταση στην οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και πως η υπερχείλιση των φόρων τροφοδοτεί ακόμη περισσότερο την ύφεση, η οποία, με τη σειρά της, στερεύει τις πηγές των εσόδων και μάλιστα πριν έρθουν και τα νέα μέτρα του Εφαρμοστικού Νόμου, από τον επόμενο μήνα, τα οποία, όχι μόνο θα επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση, αλλά θα δημιουργήσουν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, περισσότερα λουκέτα, περαιτέρω εκτίναξη της ανεργίας.