ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή – Ασφαλιστικό: Δείτε τι είπε ο Τσίπρας για τους αγρότες

Βουλή – Ασφαλιστικό: Δείτε τι είπε ο Τσίπρας για τους αγρότες

Πλήρης μετάλλαξη του πρωθυπουργού που επιχείρησε να πείσει στη Βουλή ότι το νέο Ασφαλιστικό είναι προς όφελος των αγροτών.

Ο κ. Τσίπρας άφησε αιχμές κατά των αγροτών επειδή αρνούνται το διάλογο μαζί του και υπαινίχθηκε συνομιλίες με την αντιπολίτευση που υποκινεί τις κινητοποιήσεις.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αγρότες θα πάρουν σύνταξη της τάξης των 580 ευρώ από 200 ευρώ που λαμβάνουν σήμερα.

«Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο και δεν προκρίνουμε καταστολή όπως εσείς ούτε στρεφόμαστε κατά κοινωνικών ομάδων. Θυμάμαι ότι πάντα οι αγρότες τέτοια εποχή κινητοποιούνταν και ζητούσαν διάλογο με τον πρωθυπουργό. Εκφράζω την έκπληξή μου γιατί βλέπω ότι για πρώτη φορά τους δίνεται από την αρχή η δυνατότητα να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό και κάποιοι εξ αυτών αρνούνται αυτήν την δυνατότητα. Αναρωτιέμαι γιατί, καθώς αν δεν υπάρξει διάλογος δεν θα υπάρξουν αποτελέσματα. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο δεν είμαστε σε αντιπαράθεση με τους αγρότες», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας, δεσμευόμενος ότι «για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα προχωρήσουμε στην προστασία τους, σε ευνοϊκές ρυθμίσεις. Θα προσδιορίσουμε το αγροτικό εισόδημα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «τον Δεκέμβρη πληρώσαμε 2 δισ. στους αγρότες βάζοντας τάξη στις υποχρεώσεις προς αυτούς». «Κάποιοι προπαγανδίζουν ότι θεωρούμε φοροφυγάδες τους αγρότες. Υπάρχει πράγματι γκρίζα ζώνη, αλλά δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Έχουν να φοβηθούν οι μεσάζοντες», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην αγροτική σύνταξη ο πρωθυπουργός είπε: «η συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών σε δύο χρόνια θα πλήρωνε 1.065 ευρώ εισφορές αν δεν γίνει η μεταρρύθμιση, και εμείς θα τους επιβαρύνουμε 14,5 ευρώ το μήνα. Πράγματι είναι μία επιβάρυνση. Όμως θα πάρουν σχεδόν διπλάσια σύνταξη της τάξης των 580 ευρώ, και όχι 200 ευρώ». «Βεβαίως είναι επιβάρυνση, αλλά .έχει και αποτέλεσμα. Να μην παραπληροφορούμε τον κόσμο ότι ήρθε ο Αρμαγεδώνας. Ο Αρμαγεδώνας ήρθε με την μείωση των συντάξεων επί πέντε χρόνια», πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις