ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Ασφαλιστικό: Κουτσούμπας - Το σχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί

Βουλή - Ασφαλιστικό: Κουτσούμπας - Το σχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί

Για «προπαγανδιστική φασαρία, προκλητική και εξοργιστική» κατηγόρησε την κυβέρνηση με αιχμή το Ασφαλιστικό ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, αφού κατέγραψε τις «ψευδείς αναφορές της» επ' αυτού, ξεκαθάρισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δε διορθώνεται, δε βελτιώνεται, δεν παίρνει από τροποποιήσεις.

«Πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα, όπως ζητάνε οι χιλιάδες εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις, στις διαδηλώσεις, στα μπλόκα. Και σε αυτήν την κατεύθυνση το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Ειδικώς προς τις κυβερνητικές αναφορές για το Ασφαλιστικό, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι:

-Αναφέρει ψευδώς, πως δε θα υπάρχουν νέες μειώσεις στους νυν συνταξιούχους, όταν η ίδια το καλοκαίρι έφερε νέο πλήγμα σε αυτές.

-Οι συντάξεις μειώνονται, μέσω του νέου υπολογισμού τους. Κι οι μειώσεις αφορούν νέους και παλιούς συνταξιούχους, αφού η «προσωπική διαφορά» που θα καταβάλλεται στους παλιούς συνταξιούχους θα μπορεί να μειωθεί ανά πάσα στιγμή και θα δίνεται το πολύ μέχρι το 2018.

- Διαλύει τις επικουρικές, μειώνοντας το συνολικό ποσό που παίρνει ένας συνταξιούχος, τον οποίο δεν το ενδιαφέρει αν η μείωση είναι στην κύρια ή την επικουρική, αλλά το ότι μπαίνουν στην τσέπη του λιγότερα.

- Μειώνει δραστικά τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ με νέα εισοδηματικά κριτήρια και καταργεί το επίδομα, το 2019.

- Τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις, τα κοινωνικά επιδόματα, αφήνει στο έλεος της τύχης τους χιλιάδες ανθρώπους που είναι για οποιονδήποτε λόγο, ανίκανοι για εργασία.

Όπως επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, «αυτή η αγριότητα των μέτρων έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει, βγάζει μαζικά γεωργούς, κτηνοτρόφους, ψαράδες, μελισσοκόμους στους δρόμους, σε όλη την Ελλάδα στα μπλόκα του αγώνα».

Όπως είπε, η κυβέρνηση σε συγχορδία υπουργών κατηγορεί τους αγρότες ως φοροφυγάδες, και απευθυνόμενος προς τα κυβερνητικά έδρανα κατηγόρησε: «Λέτε ψέματα. Καλλιεργείτε τον κοινωνικό αυτοματισμό, για να περάσετε με κάθε τρόπο την καταστροφική σας πολιτική ξεκληρίσματος των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Τους συκοφαντείτε και τους βρίζετε επειδή μαζικά και μαχητικά αγωνίζονται και διεκδικούν την επιβίωση τους και έχουν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της πλειοψηφίας του λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι ο κάθε μικρομεσαίος αγρότης κάθε χρόνο δηλώνει λεπτομερώς πόσα στρέμματα και με τι θα καλλιεργήσει και με βάση αυτά πληρώνει τσουχτερή εισφορά στον ΕΛΓΑ για την ασφάλιση της παραγωγής του, ανεξάρτητα αν την πουλήσει ή σαπίσει στο χωράφι ή την αγοράσει ο έμπορας «κοψοχρονιά», κάτω από το κόστος παραγωγής.

«Είναι σταθερός ο στόχος της κυβέρνησης, η -μέσω τεκμηρίων- αναγκαστική αφαίμαξη των φτωχών αγροτών. Στην ίδια κατεύθυνση χρησιμοποιεί και την υπαρκτή διαστρωμάτωση της αγροτιάς με το επιχείρημα του «κατά κύριο επάγγελμα αγρότη», όχι, όπως ψεύτικα επικαλείται, για να ελαφρύνει, αλλά για να εξοντώσει τους φτωχομεσαίους αγρότες με τα παραπάνω μέτρα μέχρι το 2019» προσέθεσε.

Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του κ. Αποστόλου, ότι αν «πάρουμε πίσω αυτά τα μέτρα θα βρεθούμε εκτός ΕΕ» ο κ. Κουτσούμπας ζήτησε να θυμηθεί ο υπουργός ότι πριν επτά μήνες, στο πλαίσιο του δημοψηφίσματος, τα ίδια ακριβώς μέτρα τα χαρακτήριζε ως ταφόπετρα της αγροτιάς. «Ταφόπετρα για την μικρομεσαία αγροτιά είναι η πολιτική της ΕΕ την οποία υλοποιείτε ως συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους συνεταίρους σας στην ΕΕ, και όλα τα κόμματα του Ευρωμονόδρομου» επισήμανε.

Πάντως, ο κ. Κουτσούμπας ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει συζήτηση για το Ασφαλιστικό, που δε θα ξεκινά από την επιστροφή των αποθεματικών που καταληστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια και που δε θα θέτει θέμα κατάργησης της μαύρης κι ανασφάλιστης εργασίας, όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, που δεν άγγιξε στο ελάχιστο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέλος, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, παρατήρησε πως αφού «το δίπολο «ναι - όχι» τελείωσε κι αυτό προ πολλού, αφού όλοι, αμέσως την άλλη μέρα από το δημοψήφισμα πήγαν με το «ναι» τώρα υπάρχει ανάγκη από ένα νέο ψεύτικο, κάλπικο δίπολο και αυτό στήνεται με τα σχήματα: δεξιά - αριστερά, Τσίπρας - Μητσοτάκης, νεοφιλελεύθεροι-λαϊκιστές.

Αιτιολόγησε πως γίνονται όλα για να εγκλωβίζεται ο λαός σε μία από τα ίδια, να απογοητεύεται, να οδηγείται στην αδράνεια, να μη βλέπει την πραγματική προοπτική.

Σχετικές ειδήσεις