Ασφαλιστικό - Πετρόπουλος: Αρχές Φεβρουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου

Newsroom Newsroom

Ασφαλιστικό - Πετρόπουλος: Αρχές Φεβρουαρίου η ψήφιση του νομοσχεδίου

Στις αρχές του Φεβρουαρίου προτίθεται η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαλόγου για το Ασφαλιστικό, με επαγγελματικούς κλάδους, ασφαλιστικούς φορείς και δανειστές, όπως δήλωσε σήμερα, Τετάρτη (27/01/2016) ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Τ. Πετρόπουλος είπε χαρακτηριστικά: «Εικάζω ότι στις πρώτες μέρες του Φλεβάρη θα μπορούμε να έχουμε ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία, να εισάγουμε και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, μέσα στις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, μετά από συζήτηση εκτεταμένη στη Βουλή όλων των διατάξεων, πλέον, για να έχουμε μέσα στον Φλεβάρη την αξιολόγηση και να ξεκλειδώσει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα, διότι πρέπει να προχωρήσουμε στο αναπτυξιακό μέρος πια, με τα χρήματα που πρέπει να δοθούν στην ανάπτυξη, με τις επενδύσεις, που πρέπει να κάνουμε».

«Σήμερα έχω προσωπικά συνάντηση με τους επιστήμονες, τους επιστημονικούς φορείς, έχουμε συνέχεια επαφή και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, να δούμε τις λεπτομέρειες όσον αφορά το ύψος για την καταβολή των δικών τους εισφορών. Ελπίζω να έχουμε και με τους αγρότες σύντομα», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι «η συζήτηση προχωράει παραλλήλως και με τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και θα γίνει πιο προσδιορισμένη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές μετά από την ολοκλήρωση και τη συναντίληψη που θα υπάρξει εντός της χώρας με τους ενδιαφερόμενους φορείς των ασφαλισμένων».

Ο κ. Πετρόπουλος επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει «ένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με χαρακτηριστικά δικαιοσύνης για όλο τον λαό και φυσικά οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε επιμέρους επαγγέλματα και κυρίως για τους αγρότες, οι προσδιορισμοί που θα γίνουν στο νομοσχέδιο θα είναι τέτοιοι, ώστε το ύψος των εισφορών να είναι συμβατό με τις πραγματικές δυνατότητες των ασφαλισμένων να πληρώνουν και ιδίως των αγροτών που είναι μία ιδιαίτερη και ευπαθής κατηγορία».

Αναφερόμενος στη χθεσινή τοποθέτηση του Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι «δεν δείχνει υπευθυνότητα στην παρθενική του εμφάνιση ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λέει πράγματα κραυγαλέα αβάσιμα» καθώς και ότι «αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας όσοι ανεύθυνα δεν λένε τίποτα για το πρακτέο».

«Ζητάμε διαρκώς και έχουμε ανάγκη αυτή τη συζήτηση, διότι πρέπει να προσδιορίσουμε πολύ σύντομα όλες τις διατάξεις του νομοσχεδίου, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί και πρέπει να το εισάγουμε στη Βουλή». Εξέφρασε, ωστόσο, την εκτίμηση ότι «υπάρχει μία κραυγαλέα και ακατανόητη συμπεριφορά, αντιφατική με τα ίδια τα δικαιολογημένα συμφέροντα των αγροτών, να υπάρχουν αγρότες που να λένε εμείς δε θέλουμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική ασφάλιση, δηλαδή να μην παίρνουν εθνική σύνταξη οι αγρότες, όλοι οι άλλοι Έλληνες να παίρνουν εθνική σύνταξη 384 ευρώ ή όπως διαμορφώνεται, οι αγρότες να μην παίρνουν», είπε σε ό,τι αφορά τη στάση των αγροτών απέναντι στην κυβέρνηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved