ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση μετακλητών: Δείτε πόσους Συριζαίους φόρτωσε ο Τσίπρας στο Δημόσιο

Κυβέρνηση μετακλητών: Δείτε πόσους Συριζαίους φόρτωσε ο Τσίπρας στο Δημόσιο

Μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε δύο φορές, μία στην κομματική «φιέστα» του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό του Φαλήρου την περασμένη Κυριακή και μία χθες, Τρίτη (26/01/2016) από το βήμα της Βουλής, ότι επί των ημερών τους μειώθηκαν οι μετακλητοί υπάλληλοι.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ - ΕΤΣΙ ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Ωστόσο, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική και όπως θα δείτε από τα επίσημα στοιχεία του κράτους όχι μόνο δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά, αντίθετα, ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων αυξήθηκε το 2015.

Δείτε τον πίνακα

metaklitoi

Βάσει των στοιχείων που δημοσιεύει το κράτος, οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν συνολικά 1.888, όταν τον ίδιο μήνα έναν χρόνο αργότερα, ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.901.

Συνεπώς, όχι μόνον δεν μειώθηκαν, αλλά αντίθετα προσλήφθηκαν και επιπλέον 13 άτομα στη συγκεκριμένη κατηγορία εκτάκτου προσωπικού.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τις λειτουργικές δαπάνες του κράτους, ο κ. Τσίπρας πάλι δεν έκανε κάτι.

Κι ενώ έχει ήδη συμπληρωθεί ένας χρόνος διακυβέρνησης της Αριστεράς, τα αριθμητικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι στο ελληνικό Δημόσιο δεν έχει κουνηθεί «ρουθούνι».

Κι επειδή δεν θέλουμε να είμαστε ανακόλουθοι ως προς αυτά που λέμε, αλλά ούτε και να θεωρηθούμε κακεντρεχείς, ρίξτε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα.

Δείτε τον πίνακα

meiosi kratous 3

Ο κ. Τσίπρας είπε χθες από το βήμα της Βουλής ότι κατά την περίοδο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προχώρησε σε δραστικές περικοπές προσωπικού στο Δημόσιο.

Από τα στοιχεία του παραπάνω πίνακα προκύπτει ότι όταν τον Δεκέμβριο του 2014 το σύνολο των μισθοδοτούμενων του ελληνικού Δημοσίου σε επίπεδο τακτικού προσωπικού αριθμούσε 576.856 άτομα, έναν χρόνο αργότερα ο αντίστοιχος αριθμός έφτανε τα 575.093 άτομα. Δηλαδή, οι «δραστικές περικοπές» ήταν μόλις 1.753 άτομα! Αυτό θα πει πρόοδος!

Δύο τινά συμβαίνουν και σε αυτά δεν χωρά η παραμικρή αμφισβήτηση: ή ο πρωθυπουργός δεν ενημερώνεται σωστά και επαρκώς από τους συνεργάτες του ή ψεύδεται ασυστόλως, προσπαθώντας να βαφτίσει, για πολλοστή φορά, το κρέας ως ψάρι.

Και τα δύο ενδεχόμενα, σε κάθε περίπτωση, συγκλίνουν σε ένα και μόνο συμπέρασμα: Αυτή η κυβέρνηση υποτιμά ανερυθρίαστα τη νοημοσύνη όλων μας.

Σχετικές ειδήσεις