ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενέργεια, επενδύσεις και παλαιστινιακό στις συζητήσεις Τσίπρα - Νετανιάχου

Ενέργεια, επενδύσεις και παλαιστινιακό στις συζητήσεις Τσίπρα - Νετανιάχου

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ισραηλινό ομόλογό του στο Ισραήλ.

Κατά τις κοινές δηλώσεις ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε χρήσιμη και εποικοδομητική τη συνάντηση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου και απηύθυνε πρόσκληση σε ισραηλινές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία σε ζητήματα ενέργειας όπως η ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου και η μεταφορά ηλεκτρισμού, καθώς και σε θέματα τεχνολογίας νερού αλλά και νεοφυών επιχειρήσεων.

Παράλληλα προανήγγειλε ενίσχυση συνεργασίας σε ζητήματα τεχνολογίας νερού όπως η αφαλάτωση. Στενότερες συνεργασίες θα προωθηθούν και στον τομέα του τουρισμού.

Στο θέμα του Κυπριακού ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη δίκαιης επίλυσης, ενώ για το Παλαιστινιακό υπογράμμισε την ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών.

«Η Ελλάδα κάνει σημαντικές προσπάθειες με μία ενεργητική και πολυδιάστατη πολιτική για να παίξει ρόλο καταλύτη στην περιοχή της Μεσογείου» είπε ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για το Παλαιστινιακό, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί σταθερό και αποδεδειγμένα αξιόπιστο φίλο του Ισραήλ, αλλά διατηρεί και σχέσεις φιλίας με τον Παλαιστινιακό λαό και στηρίζει μία επίλυση των διαφορών μέσα από τον διάλογο. Προς αυτή την κατεύθυνση, είπε ο Πρωθυπουργός, το ελληνικό κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα υπέρ της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους, όπως έχουν κάνει και άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών. Εξήγησε δε ότι η Ελλάδα έχει διάθεση να παίξει έναν ρόλο διαμεσολαβητικό.

Σχετικές ειδήσεις