ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» μεταξύ Άδωνι και υπουργείου Εσωτερικών

«Πόλεμος» μεταξύ Άδωνι και υπουργείου Εσωτερικών

Για ρεσιτάλ υποκρισίας κατηγόρησε με ανακοίνωση του το υπουργείο Εσωτερικών, τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή με αφορμή ανάρτηση στο twitter του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, για τους μετακλητούς υπαλλήλους.

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε γράψει στον λογαριασμό του στο twitter: «Χθες στην δευτερολογία του ο Τσίπρας είπε ότι εμείς είχαμε 1.200 ενώ αυτοί 600 μετακλητούς. Ιδού ο επίσημος πίνακας!».

Στον πίνακα, που επισυνάπτει και ο οποίος προέρχεται από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, που τηρεί το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αναφέρεται ότι τον Αύγουστο του 2015 οι μετακλητοί ήταν 1.676, τον Σεπτέμβριο 957, το Οκτώβριο 1.578 και τον Δεκέμβριο 1.814.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, η ανάρτηση «βρίθει από ψεύδη, ανακρίβειες και συκοφαντίες», και έτσι αποδεικνύει ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης «παραμένει πιστός θιασώτης του γκαιμπελισμού και της ακροδεξιάς σχολής της πολιτικής επικοινωνίας, σύμφωνα με την οποία “πες, πες, πες, στο τέλος κάτι μένει”».

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης παραβλέπει ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι στα γραφεία του πρωθυπουργού, των υπουργών, στις γενικές και ειδικές γραμματείες ανέρχονται σε 643, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών και επιστημονικών συμβούλων και συνεργατών.

«Αυτός -και μόνο αυτός- είναι ο αριθμός των εργαζομένων που προσελήφθησαν με την ιδιότητα των μετακλητών υπαλλήλων στις παραπάνω θέσεις, από τη σημερινή κυβέρνηση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Εξηγεί ότι οι υπόλοιποι 1.258 από το σύνολο των 1.901 μετακλητών (Δεκέμβριος 2015) εργάζονται στη Βουλή, σε γραφεία βουλευτών όλων των κοινοβουλευτικών πολιτικών δυνάμεων, καθώς και στην Αυτοδιοίκηση.

«Εάν τους θεωρεί πολλούς, θα πρέπει προφανώς να αναζητήσει πόσοι μετακλητοί, απασχολούνται στα γραφεία των εκλεγμένων με το κόμμα του, δημάρχων και περιφερειαρχών», προσθέτει.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, η συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχε τον Δεκέμβριο του 2014, 649 μετακλητούς υπαλλήλους και 524 ειδικούς και επιστημονικούς συμβούλους και συνεργάτες, στα γραφεία του πρωθυπουργού, των υπουργών, στις γενικές και ειδικές γραμματείες, δηλαδή συνολικά 1.173, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με όσους υπηρετούν σήμερα στις ίδιες θέσεις.