ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο Πέραμα: Έργα και «ζεστό γεύμα»

Τσίπρας στο Πέραμα: Έργα και «ζεστό γεύμα»

Το δημαρχείο του Περάματος επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου (30/1) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου προανήγγειλε μια σειρά από δράσεις.

Ο Πρωθυπουργός λίγο μετά τις 9.30 πέρασε το κατώφλι του δημαρχείου Περάματος, οποίος συνοδευόμενος από υπουργούς και βουλευτές της περιοχής.

Τέσσερις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή του Περάματος, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Δημαρχείο του Περάματος.

Οι δράσεις αφορούν, στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή ζεστού γεύματος σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από το Υπουργείο Εργασίας, στην ανάπτυξη υποδομών με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και στον εκσυχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίου.

Ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με το δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για όλα τα θέματα της περιοχής ενώ συνοδευόταν από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα, τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί στη συνέχεια το υπαίθριο δημοτικό Θέατρο "Μίκης Θεοδωράκης".

Το πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός περιλαμβάνει αμυντικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και δράσεις επιθετικές για την ανάπτυξη της περιοχής, με δεδομένο το γεγονός ότι το Πέραμα είναι μια περιοχή που έχει πληγεί από την ανεργία, πριν ακόμη την κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της απογραφής του 2011, η ανεργία στη συγκεκριμένη περιοχή ανέρχεται στο 27%.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι πρόκειται για μία δέσμη παρεμβάσεων που αφορά τους πιο αδύναμους και με στόχο την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού. Το μήνυμα είναι ότι παρά την κρίση και τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες μπορούμε να δώσουμε προστασία στους πιο αδύναμους και να μην αφήσουμε κανένα πολίτη να γίνει έρμαιο του λαϊκισμού της ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής.

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αντίστοιχα προγράμματα θα εφαρμοσθούν σε 17 δήμους και κάλεσε εταιρείες με κοινωνική ευθύνη να ενώσουν τις δυνάμεις με την κυβέρνηση και την πολιτεία "για να ανοίξουμε δρόμους για την έξοδο από την κρίση".

Το πρόγραμμα αυτό, είπε ο πρωθυπουργός, σηματοδοτεί ότι δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες η επιλογή μας είναι να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους

Σχετικές ειδήσεις