ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό: Νέα παράταση θα ζητήσει ο Τσίπρας από τους δανειστές

Ασφαλιστικό: Νέα παράταση θα ζητήσει ο Τσίπρας από τους δανειστές

Τέλη Φεβρουαρίου ευελπιστεί πλέον η κυβέρνηση να κλείσει την διαπραγμάτευση με την τρόικα για το σύνολο των θεμάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα, με το ασφαλιστικό να οδηγείται στη Βουλή προς ψήφιση περί τα μέσα του Μαρτίου.

ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ

Αρμόδιες κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης που ξεκινά επισήμως σήμερα στις 5 το απόγευμα κι εκτιμούν ότι έως την Παρασκευή οπότε και θα αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των θεσμών θα έχουν τεθεί επί τάπητος τα δύο καυτά θέματα που απασχολούν το Μαξίμου, δηλαδή το δημοσιονομικό μέχρι και το 2018 και το ασφαλιστικό.

Στο Μαξίμου θέλουν να ελπίζουν ότι οι δανειστές δεν θα υψώσουν πολλά εμπόδια στην διαβούλευση για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ότι στο τέλος θα διατηρηθούν οι κεντρικοί άξονες της κυβερνητικής πρότασης. Ως εκ τούτου εκτιμούν πως όταν οι τροϊκανοί επανέλθουν στην Αθήνα το νωρίτερο μία εβδομάδα μετά την αποχώρησή τους θα κλείσουν τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τα οποία είναι συνολικά επτά.

Διαβάστε στο cnn.gr τις επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού

Σχετικές ειδήσεις