ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το «ζόρι» στο διάλογο θέλει η κυβέρνηση τους αγρότες

Με το «ζόρι» στο διάλογο θέλει η κυβέρνηση τους αγρότες

Για πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, που εκμεταλλεύονται τον αγώνα των αγροτών, και υπονομεύουν την πρόσκληση της κυβέρνησης σε διάλογο, έκανε λόγο η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Το άγχος της κυβέρνησης να αφήσουν οι αγρότες τα μπλόκα και να καθίσουν στο τραπέζι ενός διαλόγου με «σημαδεμένα» χαρτιά, εκφράστηκε με έντονο τρόπο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε ότι «στα μπλόκα έχουν διεισδύσει στοιχεία και δυνάμεις για να υφαρπάξουν την εκπροσώπηση των αγροτών και να δημιουργήσουν κλίμα αναταραχής». «Οι προσπάθειες είναι φανερές σε όλη την κοινωνία, δεν θα καρποφορήσουν» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, για να προσθέσει ότι «μόνο κερδισμένος θα βγει ο αγροτικός κόσμος από τον διάλογο».

Η κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να χρησιμοποιήσει κατασταλτικά μέσα εναντίον των αγροτών, συνέχισε η κ. Γεροβασίλη. Κάλεσε, όμως, τους αγρότες, να απομονώσουν «όσους υπονομεύουν τον διάλογο»(!), δηλαδή τους αγρότες οι οποίοι θέλουν να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους με κινητοποιήσεις και αρνούνται να πάρουν μέρος σε προσχηματικές διαδικασίες. Κατά την άποψη της κυβέρνησης, «οι προσπάθειες για την εκμετάλλευση των αγροτικών κινητοποιήσεων δεν σχετίζονται με τα πραγματικά προβλήματα του αγροτικού κόσμου», αλλά στόχος είναι να αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση.

Εντύπωση, βέβαια, προκαλεί το επιλεκτικό κάλεσμα του κυβερνώντος κόμματος σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να ισχυροποιηθεί –δήθεν- η διαπραγματευτική θέση της χώρας, όπως συχνά αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην περίπτωση των αγροτών, προφανώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο...

Σχετικές ειδήσεις