ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα αντιπαράθεση για το ΕΣΡ και άλλες ανεξάρτητες Αρχές

Νέα αντιπαράθεση για το ΕΣΡ και άλλες ανεξάρτητες Αρχές

Συνεχίζεται η κόντρα για το θέμα του ΕΣΡ. Στη διάρκεια συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Τραγάκης, εξέφρασε την εκτίμηση, ότι «όσες ψηφοφορίες και αν γίνουν για το ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, τα 4/5 δεν θα τα πιάσει».

Στον κ. Τραγάκη απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία θα μεταβιβάζει την αρμοδιότητα για την έκδοση τηλεοπτικών αδειών, από το ΕΣΡ σε άλλο κυβερνητικό όργανο.

Στην ίδια επιτροπή κατέθεσε για τρίτη φορά ο Δημήτρης Κυριτσάκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση να θεσμοθετήσει μεταβατική διάταξη για τα ασυμβίβαστα με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ώστε να μην αλλάξει τώρα η σύνθεσή της και να μπορέσει η Επιτροπή να δουλέψει.

«Όταν ένα άλογο τρέχει δεν το αλλάζεις» είπε ο κ. Κυριτσάκης και υποστήριξε ότι η ανεξαρτησία των ανεξάρτητων αρχών, «θεμελιώνεται και προστατεύεται με τη θητεία», και ζήτησε οι αλλαγές να γίνονται μετά τη λήξη της θητείας των μελών της.

Ειδικότερα, υπερασπίστηκε με έμφαση τον αντιπρόεδρό της Επιτροπής Ανταγωνισμού Δημήτρη Λουκά, αργότερα σύζυγο της βουλευτή της ΝΔ, Νίκης Κεραμέως τον οποίο χαρακτήρισε «εξαίρετο γνώστη του αντικειμένου», «πρόθυμο, εργατικό και 'κόσμημα' για την Επιτροπή.»

Σχετικές ειδήσεις