Νικολόπουλος: Εδώ και τώρα άνοιγμα του φακέλου «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος»

Newsroom Newsroom

Νικολόπουλος: Εδώ και τώρα άνοιγμα του φακέλου «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος»

Ποια ήταν τα ακριβή αίτια θανάτου και γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ νεκροψία και νεκροτομή;

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργός, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Εσωτερικών καταθέτει ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νίκος Νικολόπουλος, ζητώντας άνοιγμα του φακέλου και ενδελεχή διερεύνηση των αιτιών ασθενείας και θανάτου του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Στην κατατεθείσα επί του θέματος ερώτησή μου στη Βουλή (ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6562/31-1-2013) έθετα τα εξής βασικά ερωτήματα:

1. Ποια ήταν τα ακριβή αίτια θανάτου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα και από ποια Αρχή εκδόθηκαν; (να κατατεθούν τα σχετικά).

2. Διεξήχθη νεκροψία & νεκροτομή και αν ναι από ποια Δημόσια Αρχή;

3. Θα προβούν οι Αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας στο άνοιγμα της υπόθεσης και στα δέοντα, έτσι ώστε να γίνουν όσοι απαραίτητοι έλεγχοι απαιτούνται, για να αποκλεισθεί η όποια υπόνοια υπάρχει για την αιτία θανάτου του;

Απάντησε, ως όφειλε, ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντώνης Ρουπακιώτης και μεταξύ άλλων ότι: «Δεν υπήρξε έγγραφη παραγγελία για τη διενέργεια ιατροδικαστικής διερεύνησης (νεκροψιακή- νεκροτομική και εργαστηριακή) στη σορό του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου» και, συνεπώς, «η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια του θανάτου του, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου, που προφανώς συνετάχθη και υπεγράφη από ιατρό, που γνώριζε τη νόσο και την πορεία της».

Το έγγραφο υπογράφει ο Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών κ. Φίλιππος Κουτσάφτης, ο οποίος σε απλά λόγια λέει, πως Ιατροδικαστική εξέταση δεν έγινε ποτέ λόγω μη ύπαρξης σχετικής έγγραφης παραγγελίας από κάποιον και συνεπώς η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δεν γνωρίζει τα ακριβή αίτια θανάτου, τα οποία αναγράφονται στο εκδοθέν πιστοποιητικό θανάτου!

Δηλαδή τι μας πληροφόρησε ο τότε Υπουργός της Δικαιοσύνης; Βασικά ότι έτσι απλά απεβίωσε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της χώρας μας τα τελευταία 50 χρόνια, ο Ηγέτης ενός θεσμικού φορέα του Κράτους, όπως η Εκκλησία της Ελλάδος, και οι αρμόδιοι φορείς για την έρευνα της υπόθεσης πέντε χρόνια μετά δήλωσαν, πως δεν ήξεραν την ακριβή αιτία θανάτου και πως κανείς αρμόδιος δεν σκέφτηκε να προβεί σε διερεύνηση των συνθηκών και των αιτίων θανάτου του (νεκροψία – νεκροτομή)!

Και τώρα τέλος; Τίποτα δεν πρέπει να κάνουμε; Πάει, τελείωσε;

Εκατομμύρια Ελλήνων όπως κι εγώ απλά δεν νομίζω...!

Θα πρέπει να δοθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες, από την Κυβέρνηση και από την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ μετά από 8 σχεδόν χρόνια... έξι εκ των οποίων εφιαλτικά για την ελληνική κοινωνία, αφού ο ξένος παράγοντας εγκαταστάθηκε ως τοποτηρητής, απροκάλυπτα και σχεδόν χωρίς μάχη, εξουσιάζοντας την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Ο Μακαριστός Χριστόδουλος ήταν ως γνωστόν μια προσωπικότητα που υπερασπιζόταν τα δίκαια της Ελλάδας και «τα έβαζε» ανοικτά με πολύ επικίνδυνους εχθρούς, που μεταχειρίζονται όλα τα μέσα προς επίτευξη των σκοπών τους (η Κυβέρνηση άλλωστε και ο Πρωθυπουργός κ. Α. Τσίπρας έχει πάρει μια «γεύση» απ’ αυτό).

Η καλπάζουσα και μη αναστρέψιμη μορφή της ασθένειάς του (δύο πρωτογενείς ταυτόχρονοι καρκίνοι, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο κατά τους γιατρούς) και ο θάνατος του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, έχει αφήσει δεκάδες αναπάντητα ερωτηματικά σε εκατομμύρια Ελλήνων.

Πολλά δεινά βρήκαν τη χώρα μας «συμπωματικά» από το καλοκαίρι του 2007 (ημερομηνία που ασθένησε) και έπειτα, με αποκορύφωμα τα 6 τελευταία έτη, όταν η χώρα μας μπήκε υπό καθεστώς άμεσης ξένης κηδεμονίας.
Όταν έφυγε από τη ζωή, πολλά συμφέροντα και κέντρα εξουσίας εντός και εκτός Ελλάδος έχασαν αναμφίβολα ένα υπολογίσιμο αντίπαλο.

Όπως άλλωστε συνέβη και με την άλλη μεγάλη και ηγετική μορφή του Κυπριακού Ελληνισμού, τον Τάσσο Παπαδόπουλου, η ξαφνική αρρώστια και ο γρήγορος θάνατος του οποίου (Δεκέμβρης 2008) ανταγωνίστηκε σε ταχύτητα την περίπτωση Χριστοδούλου. Έτσι δύο Μεγάλοι Έλληνες, που ήξεραν να λένε «ΟΧΙ» και να το εννοούν, «έφυγαν» μέσα στην ίδια χρονιά...

Είναι δε προφανές κι όχι παράλογο, ότι σε πολλές περιπτώσεις μεγάλων προσωπικοτήτων υπάρχει η βάσιμη υπόνοια και σε κάποιες πλέον με αποδείξεις (Οζάλ, Αραφάτ), ότι οι θάνατοί τους δεν προήλθαν αποκλειστικά από φυσικά αίτια, αλλά αντιθέτως ως αποτέλεσμα άλλων πιο πολύπλοκων, σύνθετων και δόλιων δράσεων.

Επειδή, όπως καταλαβαίνετε, οι συνωμοσιολογίες κάθε είδους δεν πρέπει να αφήνονται αναπάντητες, αλλά ταυτοχρόνως και «υπνωτιστές κάθε σημαίας» δεν πρέπει να κάνουν απρόσκοπτα το δόλιο έργο τους, ο Ελληνικός Λαός δικαιούται να μάθει την αλήθεια και όχι να ζει υπό το καθεστώς σκότους, όπως συμβαίνει σήμερα με την εν λόγω υπόθεση, αφού η αρμόδια Ιατροδικαστική Αρχή (με δήλωσή της) δεν γνωρίζει τίποτε για την υπόθεση αλλά μάλλον ούτε και το επίσημο Κράτος (π.χ. Αστυνομία).

Επειδή δεν αποδεχόμαστε η Ελλάς να είναι τριτοκοσμική χώρα και στους Πολίτες της να τους φέρονται σαν ραγιάδες – «χαχόλους».

Επειδή θα πρέπει τουλάχιστον να υπάρχει η στοιχειώδης σοβαρότητα, όταν η οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία αναφέρεται στις συνθήκες θανάτου ενός πολίτη, πόσο μάλλον ενός Πνευματικού Ηγέτη και θα πρέπει επιμελώς να εκτελεί το καθήκον της.

Επειδή επιπλέον είμαι υποχρεωμένος να σας θυμίσω, πως ο πληρεξούσιος του λαού, αντιλαμβανόμενος ως πρώτιστο καθήκον του την προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων Πολιτών, παρεμβαίνει στο πλαίσιο αυτό σε κάθε ζήτημα μείζονος εθνικού ή κοινωνικού συμφέροντος και δεν θα μπορούσε να μείνει αδιάφορος επ΄ ουδενί απέναντι σε καταγγελίες ή και σε δημοσιεύματα, που στο παρελθόν είδαν το φως της δημοσιότητας, όπως το συνημμένο της εφημερίδας «Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ», που φέρει τον τίτλο «ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ», το οποίο καταγράφει αυτολεξεί και τα γραφόμενα του γνωστού και έγκριτου κοινωνιολόγου κ. Σωτ. Τζούμα.

Εξάλλου με δηλώσεις του ο πιο στενός συνεργάτης του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου έλυσε τη σιωπή του και μίλησε για πρώτη φορά για τα όσα βίωσε ο ίδιος στο πλευρό του ιεράρχη.

«Ο Χριστόδουλος δεν έπρεπε να ζει και γι’ αυτό δεν ζει. Και ο νοών νοείτω», είπε ο αρχιμανδρίτης Επιφάνειος, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Astra του Βόλου.

«Η χώρα θα ήταν διαφορετική αν ζούσε. Αυτό το κακό που συμβαίνει σήμερα δεν θα συνέβαινε. Δεν είναι τυχαίο ότι όλα ξεκίνησαν από την επομένη του θανάτου του. Θα τα πω όπως τα νιώθω. Ο Χριστόδουλος θα ήταν μεγάλο αγκάθι στην ιστορία αυτή. Μεγάλο εμπόδιο. Γιατί θα μετουσίωνε τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού για αντίσταση και ανάκαμψη», είπε.

Και πρόσθεσε: «Έβλεπε πού πάμε. Νομίζω ότι τώρα όλα ερμηνεύονται. Όταν ένας άνθρωπος απεγκλωβίζεται από τα συναισθήματά του βλέπει τα πράγματα καθαρά και αντιλαμβάνεται την ερμηνεία των γεγονότων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Επειδή, εάν χρειαστεί, θα κατατεθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την διάπραξη σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων, που έχουν καταγγελθεί διά του τύπου ή άλλων εγγράφων και θα ζητηθεί αφενός μεν η άμεση επείγουσα ποινική διερεύνηση του ζητήματος, προκειμένου να υποστούν οι ένοχοι (φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί) την παραδειγματική τιμωρία για αξιόποινες πράξεις, που από την δικαστική έρευνα θα αποδεικνυόταν ότι διέπραξαν, αφετέρου δε η εισαγωγή της υπόθεσης -κατ΄ άρθρο 29 ΚΠοινΔ- στο Δικαστήριο Εφετών και τον ορισμό εφέτη

Ανακριτή, προκειμένου η ιδιότυπη επικρατούσα σιωπή να σπάσει- αναφορικά με όλα τα συναφή ζητήματα για την επιβολή της νομιμότητας και την απαρχή μιας αναγκαίας και ουσιαστικής κάθαρσης στο δημόσιο βίο από πρόσωπα και νοοτροπίες.

Επειδή η διεξοδική δικαστική διερεύνηση της καταγγελλόμενης υπόθεσης και η επέκταση ενδεχομένως της ποινικής δίωξης και σε άλλα πρόσωπα είναι επιτακτική, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη στους θεσμούς και να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαιοσύνης και ευνομίας.

Σας επανακαταθέτω την ερώτηση με αρ. πρωτ. 6562/31-1-2013 κατόπιν των ανωτέρω ιδόντων το φως της δημοσιότητας, τα οποία με τα συνημμένα δημοσιεύματα και απαντήσεις γίνονται πλέον γνωστά και σε σας και τα αρμόδια όργανα του κράτους, τα οποία υπάγονται στον έλεγχο και την εποπτεία σας κατά τον πλέον επίσημο τρόπο.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω καλείστε:

1ον: Να εξετάσετε το αληθές του δημοσιεύματος της παραπάνω εφημερίδας, υπογεγραμμένου υπό του συντάκτου αλλά και του κατά νόμον υπευθύνου αυτής, οι οποίοι τυγχάνουν πολίτες της χώρας αυτής, όπως ορίζει το άρθρο 125 του Κανονισμού της Βουλής, το οποίο και εισάγω υπό την μορφή της κοινοβουλευτικής αναφοράς και όλα τα σχετικά αναφερόμενα.

2ον: Να εξετάσετε, για την περίπτωση των αιτιών ασθενείας του Αρχιεπισκόπου, εάν συντρέχει περίπτωση διάπραξης έκνομης ενέργειας, διαπραχθείσας εκ δόλου ή αμελείας, οιουδήποτε κρατικού οργάνου ή τρίτου προσώπου.

3ον: Να προβείτε σε ανάλογες ενέργειες για αποκατάσταση τυχόν τρωθείσας νομιμότητας, για την οποία εφεξής καθίστασθε, τουλάχιστον πολιτικώς, υπεύθυνος και υπό συνθήκες υπόλογος έναντι της Βουλής των Ελλήνων αλλά και της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Σας γνωρίζω τέλος, ότι σε περίπτωση που αγνοήσετε την υπόθεση ή αν δεν λάβω τεκμηριωμένες απαντήσεις, θα θεωρηθεί εκ μέρους μου, τόσο για εσάς όσο και για τους αρμόδιους κρατικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του ποινικού κώδικα περί απείθειας, ως παράβαση καθήκοντος, εάν δεν συντρέχουν και βαρύτερα ποινικά αδικήματα διαπραττόμενα συνεπεία εκ δόλου παραλείψεως και θα διαβιβαστούν αρμοδίως στις εισαγγελικές αρχές της χώρας μας.

Ερωτώνται συνεπώς ο Πρωθυπουργός και οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Θα προβούν οι Αρμόδιες Αρχές της Πολιτείας στο άνοιγμα της υπόθεσης και στα δέοντα, έτσι ώστε να γίνουν όσοι απαραίτητοι έλεγχοι απαιτούνται, για να αποκλεισθεί η όποια υπόνοια υπάρχει για την αιτία θανάτου του;

2. Θα ασχοληθούν με το άνοιγμα της υπόθεσης εκτός από τις Ιατροδικαστικές Υπηρεσίες και άλλες αρμόδιες υπηρεσίες έρευνας από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και από το Υπουργείο Εξωτερικών;

3. Τελικά ποιος υπέγραψε το πιστοποιητικό θανάτου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου;

4. Από τις 31/1/2013, που κατέθεσα την με ΑΡ. ΠΡΩΤ. 6562/31-1-2013 σχετική ερώτηση, τι έχουν πράξει οι αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές Αρχές για το θέμα της διερεύνησης της υπόθεσης;

5. Θα προβεί η αρμόδια Αρχή στη διενέργεια ιατροδικαστικής έρευνας;

6. Να κατατεθεί η ιατροδικαστική έκθεση.

7. Να κατατεθεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης ασθενείας και θανάτου του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Google News Publisher Ακολούθησε το Newsbomb.gr
στο Google News

Euroleague: Βόμβες από Αρμάνι Μιλάνο - Παίρνει σταρ κι από τη Φενέρμπαχτσε

18:59

Fortune Cookie: Η «προφητεία» σου για σήμερα 29/05

18:50

Κορονοϊός: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων βάζει «φρένο» στην χλωροκίνη

18:46

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με 40χρονη που αγνοείται από το 2018 – Υποψίες πως την έκαψε ο σύντροφός της

18:34

Daily Mail: «Μπλόκο» στους Βρετανούς - Απαγορεύεται να πάνε στην Ελλάδα όταν ανοίξει τα σύνορά της

18:33

Μητσοτάκης: «Πρώτο μέλημα να απορροφήσουμε τους κραδασμούς μέχρι να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία»

18:32

Προανακριτική Επιτροπή: Ως ύποπτος καλείται να καταθέσει ο Παπαγγελόπουλος

18:23

Η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στην τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη-Αλ Σίσι

18:19

Χαλκιδική: Εικόνες καταστροφής! Κατέρρευσε η παραλία της Νέας Ηράκλειας (pics – vid)

18:16

Με αυτά τα καπέλα θα νιώσεις διάσημος!

18:10

Αυτά τα μωρά έχουν τα πιο περίεργα και αστεία χτενίσματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο (pics)

18:00

Επίθεση - βιτριόλι: Το «σύνδρομο του καθρέφτη», το «σάρωμα» του κινητού και η κατάθεση του ταξίτζη

18:00

Κορονοϊός: 175 θάνατοι στην Ελλάδα - 5 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο - 2.909 στο σύνολο

17:57

Τρία χρόνια από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη – Η συγκινητική ανάρτηση του Κυριάκου

17:51

Ελένη Μενεγάκη: Η ερώτηση που της έκανε η έφηβη κόρη της, Λάουρα και… τρελάθηκε!

17:50

Έγινε η νύχτα… μέρα: Μυστηριώδης «μπάλα φωτιάς» πέφτει από τον ουρανό δίπλα στην Ελλάδα (pics)

17:44

Κορονοϊός στην Κύπρο: Ένα νέο κρούσμα - 942 στο σύνολο

17:32

ΟΠΕΚΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τα προγράμματα του ΛΑΕ - Δείτε ποιοι είναι οι δικαιούχοι

17:27

ΟΑΣΑ: Μειώνονται από 1/6 οι τιμές σε εισιτήρια και κάρτες των Μέσων Μεταφοράς - Αναλυτικοί πίνακες

17:27

Αγίου Πνεύματος 2020: Πότε «πέφτει» φέτος το τριήμερο

17:26

Κοινωνικός Τουρισμός 2020 - ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τα κριτήρια

17:20

Μακάβριο! Έκαναν ανακαίνιση στο σπίτι – Δεν πίστευαν στα μάτια τους με αυτό που βρήκαν στο σαλόνι

17:19

Σοκαριστικό τροχαίο για τερματοφύλακα της Παρί (photos)

17:17

Καρχαρίας τσακίζει ξιφία με μία και μόνο κίνηση! (video)

17:08

Skyexpress: Ανακοίνωση για τα μέτρα στήριξης

17:06

Υπουργείο Παιδείας: Πρωτοφανές φιάσκο η καταγγελία Φίλη - Ανύπαρκτη η διαρροή προσωπικών δεδομένων

17:05

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της ελληνικής showbiz και μόλις έγινε η αποκάλυψη!

17:03

Τρομερές εικόνες - Δείτε τις καταιγίδες που έπληξαν την Αθήνα από ψηλά (vid)

17:00

Μαχαιριές στη Μύκονο: Ένας στο τμήμα κι ένας στο κέντρο υγείας

16:59

Καιρός - Αγίου Πνεύματος: Επανέρχεται η καλοκαιρία με 30άρια το τριήμερο

16:52

Καιρός: Το καλοκαίρι μπορεί να περιμένει! Καταιγίδες έως την Πέμπτη. Τι λένε Αρναούτογλου - ΕΜΥ...

16:52

Απότομη αύξηση του βάρους: 5 πιθανές αιτίες (εικόνες)

16:50

Κύπρος: Εντοπίστηκε σορός σε αποσύνθεση στη Λεμεσό

16:47

Κορίνα Στεργιάδου: Το μήνυμα της για την επέτειο γάμου με τον Αντώνη Βλοντάκη θα σε συγκινήσει

16:45

Κουτσούκος στο Newsbomb.gr: «Η “θύελλα” των ελαστικών μορφών εργασίας»

16:42

Τα μυστικά ομορφιάς της Jackie O που διατηρούσαν το δέρμα της τόσο λαμπερό

16:40

Κορονοϊός – Ισπανία: Τα πρώτα δύο εισαγόμενα κρούσματά σε δύο ταξιδιώτες στη Βαλένθια

16:32

Καιρός ΤΩΡΑ: Ισχυρή καταιγίδα στα βόρεια προάστια

16:30

Γιατί κάποιες φορές βλέπουμε το φεγγάρι και την ημέρα;

16:20

Η Ελένη Μενεγάκη για τις κόρες της: «Προσοχή μη με ρεζιλέψετε»

16:11

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δεύτερος κύκλος δωρεών για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού

16:10

Ελένη Μενεγάκη: Η Λάουρα και η Βαλέρια την τράβηξαν βίντεο να χορεύει μέσα στο σπίτι!

16:01

Είναι πιθανό το ξέσπασμα μιας ακόμα μεγαλύτερης πανδημίας; Τι λένε τα άστρα;

16:00

Ελεύθερος ξανά ο παιδεραστής του Ρεθύμνου Νίκος Σειραγάκης

15:56

Τουρισμός: Σάλος με τις ζώνες επικινδυνότητας στα νησιά

15:55

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τα δρομολόγια τα καραβάκια

15:47

MasterChef 4: Νέα έξοδος για Σταυρή - Δείτε με ποιους ήταν και που (vid)

15:47

Στυλίδα: Γλίτωσαν από θαύμα νεαροί - Τους έσωσε μια... ελιά!

15:46

Ο γιος της έγινε ενός μήνα και τον έβγαλε τις πιο υπέροχες φωτογραφίες (pics)

15:45

Γεννήθηκε μωρό με δυο στόματα - Δείτε τις εικόνες

15:40
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved