ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδημούλης: Ο Σόιμπλε έχει δική του ατζέντα και καλοβλέπει την καρέκλα της Μέρκελ

Παπαδημούλης: Ο Σόιμπλε έχει δική του ατζέντα και καλοβλέπει την καρέκλα της Μέρκελ

"Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί Έλληνες που να πιστεύουν ότι ο κ. Σόιμπλε έχει χάσει τον ύπνο του για το το καλό της Ελλάδας" είπε στο Πρακτορείο 104,9 FM ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τη νέα τοποθέτηση του κ. Σόιμπλε, για έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και το ευρώ.

"Το grexit, το σχέδιο Σόιμπλε, ακυρώθηκε οριστικά το περασμένο καλοκαίρι με τη βούλα όχι μόνο του ελληνικού λαού, αλλά και των εταίρων και δανειστών" διεμήνυσε ο κ. Παπαδημούλης, ενώ κατηγόρησε τον κ. Σόιμπλε ότι με την εμμονή του στο grexit προσπαθεί να στείλει μήνυμα στην κ. Μέρκελ ότι ενδιαφέρεται και αυτός για τη διεκδίκηση της γερμανικής καγκελαρίας.

"Οι απόψεις του κ. Σόιμπλε υπάρχουν, δεν θέλω να τις υποτιμήσω γιατί είναι ισχυρός είναι και εμμονικός, αλλά είναι μειοψηφικές. Και κυρίως θέλει να δείξει στην κ. Μέρκελ, η οποία δέχεται τώρα μια πίεση, ότι είμαι κι εγώ εδώ και μπορεί να είμαι κάπως μεγαλούτσικος, αλλά συνεχίζω να θέλω να γίνω καγκελάριος" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: "Ο κ. Σόιμπλε έχει τη δική του ατζέντα γι' αυτό και κάνει αυτά τα παράξενα. Όλοι ασχολούνται με το brexit, την πιθανή έξοδο της Βρετανίας, όλοι μα όλοι και ο κ. Σόϊμπλε έχει κολλήσει η βελόνα του στο grexit, παρότι η άποψή του αυτή κατετέθη, εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη ελλιπής".

Είπε, ακόμα, ότι αν η Ελλάδα είχε καταρρεύσει το περασμένο καλοκαίρι, τότε οι επιπτώσεις του προσφυγικού στην Ευρώπη θα ήταν πολύ χειρότερες και υπογράμμισε ότι απάντηση στα όσα αναφέρει ο κ. Σόιμπλε αποτελούν και οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο, ο οποίος για άλλη μια φορά τάχθηκε κατά του grexit και της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και τη Σένγκεν και η άποψη αυτή -όπως είπε ο κ. Παπαδημούλης- απηχεί τη συντριπτική πλειοψηφία στους κόλπους της ΕΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε, επίσης, ότι αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η ταχύτερη επιστροφή της οικονομίας στην ανάκαμψη, για να μειωθεί η ανεργία και να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό και με τον καλύτερο τρόπο η πρώτη αξιολόγηση, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη για την υλοποίηση τη συμφωνίας στο 100%".

"Ο Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται το πολιτικό κόστος. Έχει ισχυρή εντολή να υλοποιήσει τη συμφωνία και δεν βλέπω και κανέναν άλλον να ζητά εκλογές ή να βιάζεται να πάρει την καυτή πατάτα στα χέρια του" συμπλήρωσε.

Για τη σημερινή πανελλαδική απεργία τόνισε ότι η κυβέρνηση αφουγκράζεται την αγωνία και τα αιτήματα των Ελλήνων, αλλά έκανε λόγο και για κάποιους "οι οποίοι ποντάρουν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης με αυτή την απεργία" και επέκρινε τον μητροπολίτη Αμβρόσιο που προτρέπει -όπως είπε- συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση.

Εκτίμησε, ότι θα ήταν λάθος για τη χώρα η απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και η εγκατάλειψη της φορολογικής μεταρρύθμισης και τόνισε ότι οι πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση από τους δανειστές στο ασφαλιστικό είναι για ακόμα σκληρότερα μέτρα. Μάλιστα, επέκρινε τους δανειστές λέγοντας ότι δεν έχουν αντιληφθεί "ότι με τη σύνταξη τη μισή και τη μεσαία στην Ελλάδα δεν καλύπτεται μόνο η ανάγκη του συνταξιούχου, αλλά και οι ανάγκες του άνεργου παιδιού, του άνεργου εγγονού".

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας τις συνεχιζόμενες κατηγορίες σε βάρος της Ελλάδας για το προσφυγικό, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι ορισμένοι μειοψηφικοί κύκλοι στην Ευρώπη σε κάθε πρόβλημα υιοθετούν τη θεωρία του βολικού αποδιοπομπαίου τράγου και χαριτολογώντας επικαλέστηκε τη φράση του κ. Σόιμπλε ("It's the implementation stupid") όχι μόνο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, αλλά -όπως είπε- και στη συμφωνία που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο για την μετεγκατάσταση 160.000 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε χώρες της Ευρώπης. "Πόσοι έχουν μέχρι τώρα μετεγκατασταθεί, μόνο 400. Εμείς τρέχουμε για να υλοποιήσουμε όλα όσα έχουμε δεσμευτεί" κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις