ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βέρτιγκο στο Μαξίμου! Διαρρέει εκλογές και μετά τις διαψεύδει

Βέρτιγκο στο Μαξίμου! Διαρρέει εκλογές και μετά τις διαψεύδει

Πυκνώνουν απειλητικά τα μαύρα σύννεφα πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα να καθίσταται πλέον έρμαιο των δικών του τραγικών επιλογών.

ΘΟΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ – ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ»

Οι εξαγριωμένοι αγρότες που σχεδιάζουν κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα, έχουν συμπαρασύρει και άλλες κοινωνικές ομάδες που στέλνουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι τα σχέδιά της για το Ασφαλιστικό δεν πρόκειται να περάσουν.

Από την άλλη μεριά οι δανειστές ξεκαθαρίζουν στην κυβέρνηση πως χωρίς τη μεταρρύθμιση στο Ασφαλιστικό δεν πρόκειται να προχωρήσει η αξιολόγηση και απειλούν τον Αλέξη Τσίπρα με νέα εμπλοκή.

Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν αρχίσει να φουντώνουν ξανά τα σενάρια νέων εκλογών, με τον πρωθυπουργό να είναι ανάμεσα στο δίλλημα «συμφωνία με τους δανειστές ή σύγκρουση και εκλογές;»

Είναι πλέον προφανές ότι διέξοδος για την κυβέρνηση δεν υπάρχει και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος κατάρρευσης και μάλιστα με εκκωφαντικό τρόπο. Μέσα σε αυτό το χαμό το Μαξίμου επιχειρεί να θολώσει τα νερά πετώντας πυροτέχνημα για εκλογές, ενώ από την άλλη μεριά ανώτατα κυβερνητικά στελέχη σπεύδουν να διαψεύσουν κατηγορηματικά ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες.

Το «παιχνίδι» που παίζεται είναι γνωστό και πολυπαιγμένο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Τι εννοούμε; Ότι τα σενάρια εκλογών διαρρέουν από την ίδια την κυβέρνηση με στόχο είτε να «κόψουν» αντιδράσεις είτε να «φοβίσουν» το λαό ότι θα πάμε στις κάλπες και ενδέχεται να πέσει η δήθεν «αριστερή» κυβέρνηση.

Στην Κουμουνδούρου διαμηνύουν ότι «υπάρχει νωπή λαϊκή εντολή», ενώ και στελέχη του Μαξίμου έσπευσαν σήμερα να βάλουν «φρένο» στα σενάρια πρόωρων εκλογών.

«Είναι αδιανόητο να γίνουν εκλογές. Δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε τρείς μήνες», τόνισε ανώτατη κυβερνητική πηγή, σε σύντομη συνομιλία που είχε στην Τεχεράνη με τους δημοσιογράφους.

«Αυτό που απασχολεί την κυβέρνηση, είναι το προσφυγικό, είναι η αξιολόγηση που πρέπει να προχωρήσει και να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».

Για τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους , η ίδια πηγή, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα να δώσει η κυβέρνηση, γιατί όπως τόνισε, η συζήτηση γίνεται πάνω σε μία πρόταση νόμου και όχι σε νομοσχέδιο, που αφορά όλη την κοινωνία, τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αυτοί δεν έχουν φωνή; είπε χαρακτηριστικά. Ειδικά τους αγρότες, πρόσθεσε, τους ευνοεί. «Είναι εξαιρετικά εγωιστικό, συνέχισε η ίδια πηγή, το ότι οι αγρότες, δεν έρχονται στο τραπέζι του διαλόγου».

Σε ερώτηση αν ανησυχεί για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι ανησυχεί για το προσφυγικό, για την αξιολόγηση και να προχωρήσει η Ελλάδα στην ανάπτυξη μέσα από μια ενεργητικά πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική.

Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες... εκλογών

Τέλος στα σενάρια εκλογών βάζει και ο πρόεδρος της Βουλής καλώντας τους αγρότες να προσέλθουν στο διάλογο.

«Δεν είμαστε χομπίστες... εκλογών και δεν έχει νόημα να συζητάμε κάτι τέτοιο», τόνισε ο Νίκος Βούτσης μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες απορρίπτοντας όσα τροφοδοτήθηκαν μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες σε περίπτωση αδιεξόδου.

O Νίκος Βούτσης, επεσήμανε πως είναι πολύ πρόσφατη η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση που έχει μπροστά της το μεγάλο στοίχημα για το χρέος, ενώ όπως τόνισε οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στη RealNews έχουν γίνει στο πλαίσιο της «δημιουργικής συμμετοχής στον διάλογο!»

Ο πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε την πρόσκλησή του προς τους αγρότες για να ανταποκριθούν και να προσέλθουν στην αυριανή προγραμματισμένη διακομματική συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής. Χαρακτηριστικά είπε “περιμένουμε να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι... δημοκρατικού διαλόγου, με την παρουσία όλων των αντιπροσωπειών των αγροτών. Είναι δικό τους θέμα, συζητούν και ελπίζουμε να ανταποκριθούν θετικά. Ο διάλογος μόνον να βοηθήσει μπορεί...”

Αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία

«Ο κ. Βούτσης, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι "χομπίστες των εκλογών". Δυστυχώς, είναι "χομπίστες" στη διακυβέρνηση του τόπου», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό - προσφυγικό, το επιβεβαιώνει», σημειώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχετικές ειδήσεις