ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατίθεται η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Κατατίθεται η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

Θέμα ωρών είναι –σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Newsbomb.gr - η κατάθεση της τροπολογίας για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Δεν αποκλείεται αυτό να γίνει στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εφόσον είναι έτοιμη νομοτεχνικά, δουλειά που έκανε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς με συνεργάτες του και νομικούς ως αργά τη νύχτα της Τρίτης. Διαφορετικά θα κατατεθεί στις επόμενες ώρες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τον Αλέξη Τσίπρα και ομάδα στενών συνεργατών του (μεταξύ αυτών ο υπουργός Επικρατείας) αμέσως μετά το ναυάγιο της «ύστατης» προσπάθειας που κατέβαλε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, για να εκλεγεί συναινετικά το νέο ΕΣΡ.

Αυτό κατέστη αδύνατο, μετά την αρνητική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που φαίνεται ότι με κάθε τρόπο επιχειρούν να μπλοκάρουν την εφαρμογή του νόμου για τις τηλεοπτικές συχνότητες, εξυπηρετώντας αντικειμενικά τα σχέδια των καναλαρχών, οι οποίοι δε θέλουν με κανένα τρόπο να αλλάξει το σημερινό αμαρτωλό τηλεοπτικό τοπίο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η τροπολογία θα προβλέπει ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας, γενικού ενημερωτικού περιεχομένου που θα προκηρυχτούν, θα είναι τέσσερις.

Απομένει να διευκρινιστεί, το ποιο όργανο θα επιβλέψει στο διαγωνισμό.

Επ’ αυτού υπήρχαν δύο σκέψεις.

Η μία, να αλλάξει η σύνθεση της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, ώστε ο αριθμός των 4/5 που απαιτείται να μπορεί να συγκεντρωθεί απ’ την κυβερνητική πλειοψηφία, με αλλαγή του κανονισμού της Βουλής.

Η άλλη, να μεταφερθούν αυτές οι αρμοδιότητες σε ένα άλλο όργανο.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία ξεκινά και θα ολοκληρωθεί παρά τις αντιδράσεις, όπως τόνισε στο Newsbomb.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος…

Σχετικές ειδήσεις