ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία - ΔΕΙΤΕ LIVE

Τηλεοπτικές άδειες: Στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία - ΔΕΙΤΕ LIVE

Σε εξέλιξη είναι από το απόγευμα της Πέμπτης στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση επί της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με την νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, ο αριθμός ορίζεται σε τέσσερις άδειες για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (HD).

Η τροπολογία η οποία υπογράφεται από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, κατατέθηκε στο νομοσχέδιο περί «Κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας για τις διεθνείς οδικές επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές», το οποίο θα ψηφιστεί το βράδυ της Πέμπτης.

Προβλέπεται ότι κατά την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης αυτής η διαγωνιστική διαδικασία για την χορήγηση των αδειών διενεργείται από τον υπουργό Επικρατείας που εκδίδει την σχετική προκήρυξη (αντί του ΕΣΡ) και χορηγεί τις άδειες.

Επίσης, ορίζεται ότι η τιμή εκκίνησης για τις δημοπρατούμενες άδειες καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Επικρατείας.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας θα καταθέσει η ΝΔ, ενώ αντίθετα στη ρύθμιση δηλώνουν κόμματα της αντιπολίτευσης. Για τη ρύθμιση αναμένεται να πραγματοποιηθεί ονομαστική ψηφοφορία.

Στάση εργασίας (18:00 - 01:00) στα ιδιωτικά κανάλια, την ΕΡΤ και το ΑΠΕ προκήρυξε η ΕΣΗΕΑ.

Όπως αναφέρεται «η σχετική ρύθμιση επιβάλλεται για την απρόσκοπτη εφαρμογή της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 15 παρ. 2 έτσι ώστε να ασκείται ο έλεγχος του κράτους «που λαμβάνει και την μορφή του καθεστώτος της προηγούμενης άδειας» με σκοπό την υλοποίηση και εξυπηρέτηση των συνταγματικώς καθορισθέντων σκοπών: «την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων, καθώς και προϊόντων του λόγου και της τέχνης, την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης, και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας».

Το πρωί ο κ.Παππάς συναντήθηκε με τη διοίκηση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ). Στη διάρκεια της συνάντησης, διαπιστώθηκε η πλήρης διάσταση απόψεων των εκπροσώπων των ιδιωτικών καναλιών με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνος Κυριακόπουλος (STAR), ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Πεφάνης (MEGA), ο γενικός γραμματέας Στρατής Λιαρέλλης (ANT1), ο ταμίας Κώστας Κιμπουρόπουλος (ΣΚΑΪ), η έφορος Άννα Σούρπη (ALPHA), το μέλος του ΔΣ Γεώργιος Ζώης (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV), ο γενικός διευθυντής Μανώλης Δραϊνάκης και ο νομικός σύμβουλος Κωστής Φιλιππόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις