Βουλή: Τρεις τοπολογίες για τη δημόσια διοίκηση

Newsbomb

Τρεις υπουργικές τροπολογίες εντάχθηκαν στο νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση που εγκρίθηκε σήμερα κατά πλειοψηφία από την Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Βουλής.

Με τις τροπολογίες:

  • Ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν τον χρόνο διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων καθώς και τον τρόπο διεξαγωγής επαναληπτικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ. Επίσης ρυθμίζεται το ζήτημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των αποφοίτων των Λυκείων της Λευκάδας λόγω των συνθηκών που δημιούργησε ο σεισμός. Συγκεκριμένα με υπουργική απόφαση θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγομένων.
  • Καθορίζεται αποζημίωση σε όσους συμμετέχουν στις δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές και στους εξεταστές υποψηφίων οδηγών. Από την ρύθμιση επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός με 6,8 εκατ. ευρώ ετησίως.
  • Επανακαθορίζεται το σύστημα κατανομής των εσόδων από τους πλειστηριασμούς αδιάθετων δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την περίοδο 2016-2020. Πλέον τα έσοδα θα πηγαίνουν α) κατά 60% στον Ειδικό Λογαριασμό, β) για την ενίσχυση των επιχειρήσεων τομέων που εκτίθενται σε σημαντικό κίνδυνο διαρροής άνθρακα, γ) σε φορέα του υπουργείου Περιβάλλοντος που ασχολείται με θέματα εξοικονόμησης ενέργειας, αντιπυρικά, μειώσεις εκπομπών αερίου θερμοκηπίου, προστασίας περιβάλλοντος κ.λπ.). Τα επιμέρους ποσοστά θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved