ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαφωνεί ο Τζιτζικώστας με τη δημιουργία κέντρου προσφύγων στα Διαβατά

Διαφωνεί ο Τζιτζικώστας με τη δημιουργία κέντρου προσφύγων στα Διαβατά

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η κυβέρνηση επιμένει να γίνει κέντρο μετεγκατάστασης στα Διαβατά, ενώ η Περιφέρεια και οι Δήμοι έχουμε προτείνει το στρατόπεδο στη Θέρμη, λύση στην οποία συμφωνεί και ο οικείος Δήμος». Αυτό δήλωσε, σήμερα, Τετάρτη (17/02/2016) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφερόμενος στις σχετικές αντιρρήσεις που εγείρουν οι κάτοικοι της τοπικής κοινωνίας.

«Δεν μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδίου για τα Διαβατά, όταν αντιδρά η τοπική κοινωνία, αλλά ούτε και οι προτάσεις για το πρώην στρατιωτικό νοσοκομείο 424 στο κέντρο της πόλης, το λιμάνι και την ΥΦΑΝΕΤ, οι οποίες δεν βρίσκουν σύμφωνη την Περιφέρεια. Τα κέντρα μετεγκατάστασης πρέπει να γίνουν εκτός οικιστικού ιστού», σημείωσε ο Απ. Τζιτζικώστας, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Focus FM της Θεσσαλονίκης.

Ο Περιφερειάρχης συνέχισε την κριτική του στην κυβέρνηση διερωτώμενος: «Για ποια κρουαζιέρα και ποιο τουρισμό μιλάμε, στην Θεσσαλονίκη, όταν υπάρχει πρόταση για κέντρο μετεγκατάστασης μέσα στο λιμάνι;».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για παντελή έλλειψη ενημέρωσης και διαλόγου με την τοπική κοινωνία σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Σχετικές ειδήσεις