ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ξάδερφος Τσίπρα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση άλλα υποσχέθηκε κι άλλα κάνει

Ο ξάδερφος Τσίπρα παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση άλλα υποσχέθηκε κι άλλα κάνει

Στην έμμεση ομολογία ότι οι πράξεις της κυβέρνησης απέχουν από τις προεκλογικές της υποσχέσεις προχώρησε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και ξάδερφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας.

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις, ο κ. Τσίπρας έκανε ανασκευαστική δήλωση με την οποία προσπάθησε να αμβλύνει τις αντιδράσεις αποδίδοντας την ερμηνεία των δηλώσεών του σε «μιντιακό πόλεμο και διαστρέβλωση».

Ο κ. Γιώργος Τσίπρας το πρωί της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου είχε πει, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega ότι «Άλλα λέγαμε πριν το Γενάρη του 2015, άλλα αναγκαστήκαμε να συμφωνήσουμε, είχαμε μια ορισμένη υποχώρηση από τον Ιούλιο και μετά».

Ωστόσο, μετά εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται «Επειδή ο μιντιακός πόλεμος, που συνεχίζεται ενάντια στην κυβέρνηση και επιδίδεται στη συστηματική διαστρέβλωση και ανάδειξη μιας εικονικής πραγματικότητας, με «συνέλαβε» τάχα να ομολογώ ότι άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε, παραθέτω απομαγνητοφωνημένο το πλήρες απόσπασμα από τη σχετική πρωινή εκπομπή».

Αν πάντως δει κανείς και το απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα παρατηρεί ότι η τελευταία φράση του αποτελεί παραδοχή της κυβερνητικής στροφής.

Το απόσπασμα της συζήτησης με το δημοσιογράφο έχει ως εξής:

«Γ. Οικονομέας: Δεν είπα ότι κοροϊδέψατε. Είπα «άλλο λέγαμε και άλλα μπορούμε και κάνουμε» σας καλύπτει αυτό;
Γ. Τσίπρας: Όταν κάναμε την υποχώρηση ήμασταν καθαροί ότι κάνουμε υποχώρηση.
Γ. Οικονομέας: Δεν το αμφισβητεί κανείς. Σας καλύπτει αυτή η φράση «Άλλα λέγαμε και άλλα κάναμε»;
Γ. Τσίπρας: Ε, όχι δεν με καλύπτει, δεν με καλύπτει…
Γ. Οικονομέας: Άλλα λέγαμε και άλλα αναγκαστήκαμε να κάνουμε;
Γ. Τσίπρας: Αυτό...»

Σχετικές ειδήσεις