ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Πύργο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης

Στον Πύργο ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Π. Λαφαζάνης

Την πόλη του Πύργου επισκέπτεται, σήμερα, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος θα μιλήσει, στις 7:00 το απόγευμα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο «Απόλλων».

Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους, με αφορμή την οικονομική κρίση και το προσφυγικό, τόνισε ότι «η ανθεκτικότητα των υπερεθνικών ενώσεων δοκιμάζεται στις δυσκολίες και όχι στους ανέφελους καιρούς», προσθέτοντας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπροστά στη διπλή κρίση, οικονομική και προσφυγική, απόδειξε την αποτυχία της και ακολουθεί τροχιά παρακμής, αποσύνθεσης, άγριων ανταγωνισμών και διαλυτικών τάσεων. Η Ελλάδα είναι το μεγάλο θύμα της κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ακόμη, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε ότι «η χώρα μας με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των παραδομένων εθελόδουλων κυβερνήσεών της ζει έναν οικονομικό και κοινωνικό εφιάλτη και έχει μετατραπεί σε οικονομικό - κοινωνικό πειραματόζωο, ενώ τελευταία μετατρέπεται και σε ένα μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων και μεταναστών, με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να βάζουν την Ελλάδα σε καραντίνα».
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας είπε πως «η Ελλάδα πρέπει να ανατρέψει τη μνημονιακή αιχμαλωσία και στη βάση ενός ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού προγράμματος και σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης να φύγει αμέσως από την Ευρωζώνη».
Πρόσθεσε δε, ότι «η χώρα πρέπει να προχωρήσει στη συγκρότηση, σε νέες βάσεις, εθνικού νομίσματος και εθνικής νομισματικής πολιτικής με αποκλειστικό προσανατολισμό την ανάπτυξη, την ρευστότητα στην οικονομία, τις επενδύσεις, την απασχόληση και την κοινωνική πολιτική».

Σχετικές ειδήσεις