ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένταση στη Βουλή με τον Βασίλη Λεβέντη - Τι είπε για...γορίλες!

Ένταση στη Βουλή με τον Βασίλη Λεβέντη - Τι είπε για...γορίλες!

«Χάος» προκλήθηκε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο οποίος είπε ότι η κοινωνία είναι εναντίον της κυβέρνησης, που δεν τήρησε τις υποσχέσεις της και ότι φυλάνε «γορίλες» τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης είπε: «Μπορεί να γλιτώσετε από τους αγρότες, γιατί έχετε αστυνομικούς γορίλες που σας φυλάνε, αλλά από την κοινωνία δεν θα γλιτώσετε».

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν στην φράση του κ. Λεβέντη και τον κάλεσαν να ανακαλέσει.

Μάλιστα, παρενέβη και ο προεδρεύων της συνεδρίασης Τάσος Κουράκης, λέγοντας ότι τα περί «γοριλών» είναι ατυχείς εκφράσεις.

Ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι δεν είχε την πρόθεση να θίξει τους αστυνομικούς για τους οποίους είπε ότι είναι σκληρά εργαζόμενοι και χαμηλά αμειβόμενοι, ενώ διευκρίνισε ότι αποδοκιμάζει τη βία και αναφερόμενος «στην τιμωρία της κοινωνίας» εννοεί τις εκλογές.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε την εκτίμηση ότι η σημερινή Βουλή θα δώσει οικουμενική κυβέρνηση.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα είναι αυτή που θα τη ζητήσει «για να γλυτώσει από τα βάρη», όπως είπε.

Σχολιάζοντας ο κ. Λεβέντης, τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι προτιμά τις εκλογές από την Οικουμενική κυβέρνηση, είπε ότι «πρέπει να κοιτάξουμε τη χώρα και όχι να εξυπηρετήσουμε κομματικές ή προσωπικές στρατηγικές».

Σχετικές ειδήσεις