ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστόλου: Mάλλον οι αγρότες δεν κατανόησαν ότι ικανοποιούμε τα βασικότερα αιτήματά τους

Αποστόλου: Mάλλον οι αγρότες δεν κατανόησαν ότι ικανοποιούμε τα βασικότερα αιτήματά τους

Λίγο πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε ότι «μάλλον οι αγρότες δεν κατανόησαν ότι ικανοποιούμε τα βασικότερα αιτήματά τους».

Ο κ. Αποστόλου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση «καταργεί τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ κι αυτό το μέτρο αφορά το 85-90% των αγροτών», ενώ το «αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ ισχύει και για τα τεκμήρια».

«Ικανοποιούμε έτσι το σημαντικότερο αίτημά τους», τόνισε και πρόσθεσε: «Ίσως δεν το έχουν κατανοήσει οι αγρότες αυτό, δεν μπορώ να δεχθώ άλλη εξήγηση».

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως τα 950 ευρώ που πληρώνουν σήμερα, «αν το πάμε στο 16% για να διασφαλίσουμε την εθνική σύνταξη, που είναι πολύ σημαντικό να καθιερωθεί, τότε επιβαρύνονται μεν με 340 ευρώ, αλλά μπροστά στο κέρδος από το φορολογικό, δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση τελικά».

Τέλος, αναφερόμενος στις αγροτικές κινητοποιήσεις και στη χθεσινή παρέμβαση της Εισαγγελίας, είπε: «Η κ. Κουτζαμάνη, στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας, έκανε την παρέμβασή της, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση να σταματήσει το διάλογο».

Σχετικές ειδήσεις