ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιτέλα από Σχιστό: Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της

Πιτέλα από Σχιστό: Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της

Το «μεγάλο φίλο της Ευρώπης και της Ελλάδας», Τζιάνι Πιτέλα, ξενάγησε, την Παρασκευή (26/2) , στους χώρους φιλοξενίας του κέντρου μετεγκατάστασης στο Σχιστό, στον Πειραιά, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.


Οι δύο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με πρόσφυγες, ενώ ακολούθως ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε τον κ. Πιτέλα «μεγάλο φίλο της Ευρώπης» που «γι' αυτό είναι και μεγάλος φίλος της Ελλάδας».

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, ο κ. Πιτέλα διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια το επίπεδο της αλληλεγγύης που δείχνει ο ελληνικός λαός στις προσφυγικές ροές και «θα βοηθήσει, ώστε το ίδιο επίπεδο αλληλεγγύης να επιδειχθεί και από όλες τις χώρες της Ευρώπης προς τη χώρα μας».

«Αυτή τη στιγμή, το μεγάλο οχυρό της ευρωπαϊκής ιδέας είναι η ίδια η Ελλάδα. Έχουμε την ανθρωπιστική υποχρέωση απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους και την υποχρέωση απέναντι στην ευρωπαϊκή ιδέα και σε σχέση με τα ζητήματα της δημοκρατίας και σε σχέση με τα ζητήματα της οικονομίας», παρατήρησε ο κ. Βίτσας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε επίσης ότι όλους πρέπει να τους υποχρεώνουν οι κοινές αποφάσεις ώστε να μπορούμε να μιλάμε για ενωμένη Ευρώπη; «Αν αρχίσουν οι διαδικασίες των μονομερών ενεργειών τότε ο καθένας είναι μόνος του», προειδοποίησε.

Τέλος ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στους τρεις νέους χώρους φιλοξενίας που δημιουργούν με ταχύτατους ρυθμούς οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Κιλκίς, ενώ προετοιμάζονται και άλλοι δύο: ο ένας, επίσης στο Κιλκίς, και ο άλλος στα Γιαννιτσά.

Τζιάνι Πιτέλα: Η Ελλάδα δεν θα μείνει μόνη της στο προσφυγικό

Στο μεταξύ, μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης στην Ελλάδα για το προσφυγικό, έστειλε από το Σχιστό ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα.

Σε ανάρτησή του στο twitter, με αφορμή την επίσκεψή του στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο Σχιστό, αναφέρει: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της, σώζει τις ζωές πάρα πολλών προσφυγών».

Σχετικές ειδήσεις