ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρότεινε η Γεννηματά

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρότεινε η Γεννηματά

Στην εθνική ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού κεντροαριστερού πόλου εξουσίας, που «θα δώσει ξανά ελπίδα και προοπτική στη χώρα», εστίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράστασης Φώφη Γεννηματά.

Παράλληλα, μιλώντας από το Ηράκλειο, η κα Γεννηματά αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει αυτή η Βουλή.

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, δε, «ξεκινάμε την πορεία της ανασύνταξης, της διεύρυνσης της αναγέννησης από την Κρήτη», ενώ μίλησε επίσης για μια μεγάλη και διαχρονική παράταξη, με καθοριστική και καταλυτική συμβολή στην εξέλιξη του έθνους, της δημοκρατίας και της κοινωνίας.

Κάποτε, είπε, «το ΠΑΣΟΚ μπορούσε να εκπροσωπήσει το σύνολο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, για αυτό και κυβέρνησε όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα, ο χώρος αυτός είναι δυστυχώς κατακερματισμένος και δεν μπορούμε να μένουμε θεατές. Βάλαμε τέλος στην καθοδική πορεία και στην πτώση, με την Δημοκρατική Συμπαράταξη το Σεπτέμβριο. Αρχίσαμε την ανοδική πορεία. Χτίζουμε ξανά τη σχέση με την ελληνική κοινωνία. Σχέση εμπιστοσύνης».

Αναφερόμενη στην Κεντροαριστερά, η κα Γεννηματά μίλησε για ένα ζωτικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο, που πρέπει να παρουσιάζεται, «όχι ως ο φτωχός συγγενής των εξελίξεων, αλλά ως ο φορέας που μπορεί να ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή για την πατρίδα και το λαό μας».

Στη συνέχεια, αφού επανέλαβε την ανάγκη για μια Συνδιάσκεψη, που δεν θα επιτρέπει κανέναν αποκλεισμό, αλλά δεν θα επιτρέπει και την πλειοψηφία κανενός φορέα, συμπλήρωσε: «Όποιος θέλει να γίνει κολαούζος του ΣΥΡΙΖΑ ή της Ν.Δ. ας πάρει το καπελάκι του και ας πάει να πιάσει στασίδι».

Συνεχίζοντας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η χώρα χρειάζεται μια σειρά από τολμηρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, με συζήτηση, διάλογο, συνεννόηση, αλλά και ότι πρέπει να γίνει κριτική στα λάθη και να παρθούν σκληρά μέτρα για να μην επαναληφθούν.

«Ας δώσουμε πραγματικό νόημα στο αίτημα για πολιτική ανανέωση. Να σταματήσουμε αυτή την κενή περιεχομένου συζήτηση για το ποιος εκφράζει το νέο και το παλιό, ποιος είναι ο καθαρός και ποιος είναι ο βρώμικος» ανέφερε.

Αμέσως μετά, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «βυθίζει την οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας, απειλεί την καθημερινότητα της απλής ελληνικής οικογένειας και υπονομεύει τη λειτουργία των θεσμών και της δημοκρατίας. Ταπεινώνει με λίγα λόγια τη χώρα μας καθημερινά».

Σε σχέση με το προσφυγικό και τη σύσκεψη της Παρασκευής, είπε πως «δεν πάμε να επικυρώσουμε ειλημμένες αποφάσεις της κυβέρνησης πάμε για να διαμορφώσουμε εθνική γραμμή. Εθνική γραμμή για να αποφύγουμε εθνική τραγωδία».

Για το ασφαλιστικό, σημείωσε πως τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πέτυχαν «να δρομολογήσουν τον αφανισμό, όλων των παραγωγικών τάξεων της πατρίδας μας. Είμαστε μαζί τους ,στο πλευρό τους, με προτάσεις και όχι με ψέματα».

«Εμείς - ανέφερε - λέμε καθαρά και ξάστερα: τη λύση πρέπει να τη δώσει αυτή η Βουλή. Η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή κυβέρνηση των δημοκρατικών, φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων του τόπου. Δεν χρειάζεται να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μετά από μια εθνική καταστροφή, απλά και μόνο για να τη διαχειριστεί».

«Πρέπει να δράσουμε τώρα. Και κυβέρνηση εθνικής ενότητας δεν νοείται χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία μέσα, κανείς δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες του και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε», κατέληξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων