ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα «χρωστάει» 41.000 ευρώ

Κωνσταντοπούλου: Κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα «χρωστάει» 41.000 ευρώ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας τη ότι έβαλε στο συρτάρι τα πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας σε ειδική εκδήλωση στις Βρυξέλλες, η οποία διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση από την Ευρωομάδα της Αριστεράς, μετά από πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών Νίκου Χουντή, Σοφίας Σακοράφα και Ζαν Λυκ Μελανσόν, η κυρία Κωνσταντοπούλου εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι το έργο της Επιτροπής θα αξιοποιηθεί και μια άλλη κυβέρνηση θα αρνηθεί να πληρώσει το χρέος.

Τόνισε επίσης ότι ακόμα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει παραδεχθεί ότι το χρέος είναι μη βιώσιμο. Επανέλαβε επίσης ότι κάθε μωρό που γεννιέται στην Ελλάδα έχει χρέος 41.000 ευρώ».

Σωματείο γίνεται η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

Την ίδια στιγμή, το μετασχηματισμό της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους σε Σωματείο αποφάσισαν τα μέλη της.

Η απόφαση ελήφθη για να συνεχίσει το έργο της χωρίς να εξαρτάται από «πολιτικές αποφάσεις» όπως τονίστηκε κατά τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχαν η πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ανεξάρτητη ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο Βέλγος οικονομολόγος και επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής, Ερίκ Τουσέν.

Τα μέλη της Επιτροπής, τα οποία επαναβεβαίωσαν τη διάθεση συμμετοχής τους στην Επιτροπή και στη νέα μορφή της, καθόρισαν και τους επόμενους άμεσους στόχους, οι οποίοι μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την πλήρη ανάδειξη του ρόλου που έπαιξε το τραπεζικό σύστημα στην υπογραφή του πρώτου μνημονίου αλλά και μέχρι την τελευταία
ανακεφαλοποίηση των τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό, προτεραιότητα της Επιτροπής Αλήθειας είναι να αναδειχθεί το γεγονός ότι το πρόβλημα της Ελλάδας με το δημόσιο χρέος που οδήγησε στα μετέπειτα μνημόνια, δεν ήταν δημοσιονομικό αλλά τραπεζικό.

Σχετικές ειδήσεις