ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας «βόλεψε» δύο ακόμη καλά φιλαράκια του

Ο Τσίπρας «βόλεψε» δύο ακόμη καλά φιλαράκια του

Τέλος δεν έχουν οι αριστερές εξυπηρετήσεις από την κυβέρνηση, αφού ο Αλέξης Τσίπρας βόλεψε δύο ακόμη «κολλητούς» του, «ξεμπερδεύοντας με το παλιό» και στήνοντας νέο κομματικό κράτος αριστερού… Δικαίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», οι Νίκος Καρανίκας (Θεσσαλονικιός σερβιτόρος, αρνητής στράτευσης και αδιόριστος εκπαιδευτικός) προστέθηκε μαζί με τον συνονόματό του Τρευλάκη (αποτυχών βουλευτής) στη μακρά λίστα όσων επιβραβεύτηκαν για την πολύχρονη φιλία τους με τον πρωθυπουργό, «αρπάζοντας» βάσει συριζέικης αξιοκρατίας μία «θεσούλα» στο Δημόσιο.

Ο Νίκος Καρανίκας (πρώτος από αριστερά στην κεντρική φωτογραφία, δίπλα στους Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Αλέξη Τσίπρα), πρώην μέλος της ΚΝΕ και ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, είναι αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος του Αλέξη Τσίπρα, ενώ διορίστηκε στη θέση του ειδικού συμβούλου στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αναφέρεται μάλιστα πως με απόφαση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καρανίκας, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη-Ανοιχτή Πόλη, έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου από τις 2 Ιανουαρίου του 2016.

karanikas2

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Νίκος Καρανίκας, ο οποίος κατάγεται από την Αλεξάνδρεια, γνώρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από την νεολαία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και έκτοτε διατηρούν στενή φιλία. Η αδελφή του, μάλιστα, Ξανθούλα Καρανίκα, εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2012.

Η σύλληψη για ανυποταξία

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το 1995, ο Νίκος Καρανίκας είχε καταδικαστεί και φυλακιστεί για το αδίκημα της ανυποταξίας, ενώ τον Ιούνιο του 2013 συνελήφθη για δεύτερη φορά σε 17 χρόνια για τον ίδιο λόγο, παρά το γεγονός ότι είχε αθωωθεί από το Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Συνήγορός του τότε ήταν μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου…

Το… πλούσιο βιογραφικό του

«Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το '69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν τη χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. - ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς (E' διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω».

Έτσι παρουσίαζε τον εαυτό του στη σελίδα της Ανοιχτής Πύλης:

karanikas

Η εξουσία όμως φαίνεται πως είναι πολύ γλυκιά, αφού μέχρι και οι… ηθικοί της Αριστεράς αδυνατούν να αντισταθούν στα προνόμιά της βουτώντας το χέρι στο βάζο με το αστείρευτο μέλι.

Και κάπως έτσι ένας ακόμη αποτυχών βουλευτής βρήκε δουλειά ως... μετακλητός. Ο λόγος για τον Νίκο Τρευλάκη, ο οποίος τι και αν δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής στο νομό Ηρακλείου, βολεύτηκε ως μετακλητός υπάλληλος στο γραφείο του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

treulakis

Πρόκειται για ένα ακόμη στέλεχος της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον πρόεδρο της νεολαίας του κόμματος Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο και την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο κ. Τρευλάκης γεννήθηκε το 1988 στο Ηράκλειο Κρήτης, έχει εργαστεί «σαν βοηθός λογιστή», ενώ όπως δηλώνει συμμετείχε στην «εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008».

Ήταν «ενεργός συνδικαλιστής με την Αριστερή Ενότητα κατά το φοιτητικά του χρόνια στο πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Οικονομικών επιστημών στο Ρέθυμνο όπου υπήρξε μέλος του Συλλόγου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων Ν. Ηρακλείου και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του συντονιστικού της συνδικαλιστικής παράταξης του ΜΕΤΑ στο Ηράκλειο.

Συμμετείχε στο κίνημα κατά της αναθεώρησης του αρ. 16 του Συντάγματος και του νόμου – πλαίσιο για την παιδεία το 2006, στην εξέγερση του Δεκέμβρη το 2008 και στο κίνημα των πλατειών»…

Σχετικές ειδήσεις