ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Η κυβέρνηση μετέφερε τα ευρωπαϊκά σύνορα από το Αιγαίο στα Σκόπια

Κεφαλογιάννης: Η κυβέρνηση μετέφερε τα ευρωπαϊκά σύνορα από το Αιγαίο στα Σκόπια

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, λέγοντας ότι αντί η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί την προσφυγική κρίση, αυτό που κατάφερε ήταν να «μεταφέρει» τα ευρωπαϊκά σύνορα από το Αιγαίο στα Σκόπια.

«Αντί να ταυτίσουμε τα ευρωπαϊκά σύνορα με τα ελληνικά, που είναι ταυτισμένα και από τον διεθνή νόμο και από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, δεν το κάναμε. Ουσιαστικά τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης, μεταφέρθηκαν στα σύνορα με τα Σκόπια», δήλωσε στον ραδιοσταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» ο κ. Κεφαλογιάννης.

Είπε, ακόμα, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έπρεπε να πάρει μέρος στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ και τον κ. Νταβούτογλου, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του ουσιαστικά νομιμοποίησε αυτή τη συμφωνία και τη μετέτρεψε από ευρωπαϊκό και διεθνές πρόβλημα σε τριμερές, μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Γερμανίας.

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση για το γεγονός –όπως είπε- ότι σε αντίθεση με την Τουρκία και τα Σκόπια δεν εκμεταλλεύτηκε την συγκυρία με το προσφυγικό προς όφελος των εθνικών μας θεμάτων, ενώ αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό είπε ότι ο κ. Τσίπρας θα πρέπει «να εκπλήξει θετικά τους εταίρους» και να τους πείσει ότι η Ελλάδα εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της.

Για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπογράμμισε ότι θα είναι λάθος του πρωθυπουργού αν –όπως σημείωσε– προσπαθήσει να «εγκλωβίσει τους άλλους αρχηγούς για μικροπολιτικούς λόγους, όπως έκανε με το ασφαλιστικό» και κατέληξε ότι στήριξη του «προσφέρθηκε και το περασμένο καλοκαίρι, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια».

Σχετικές ειδήσεις