ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «καυτό» θέμα του προσφυγικού στη συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου

Το «καυτό» θέμα του προσφυγικού στη συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή (4/3) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα συναντήσει τον Έλληνα υπουργός Εξωτερικών,Νίκο Κοτζιά.

Η συνάντηση των δυο ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 14:00, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Νωρίς το απόγευμα οι δύο υπουργοί αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Συνάντηση Μάρδα - Ουράς

Με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας και λίγες ώρες πριν την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών.

Κατά την συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, με έμφαση στην περαιτέρω διεύρυνση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, ενόψει και του 4ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδος – Τουρκίας, που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διμερή συνεργασία στον τομέα των μεταφορών, με επίκεντρο την δημιουργία υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει την Θεσσαλονίκη και την Ηγουμενίτσα με την Κωνσταντινούπολη, καθώς και την ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης. Σχετικά με την τελευταία, η τουρκική πλευρά εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εκφράζοντας την πρόθεσή της για παράλληλη μείωση των τελών ελλιμενισμού στον λιμένα Σμύρνης, προκειμένου η σύνδεση να καταστεί πιο ελκυστική.

Τέλος, ο Τούρκος πρέσβης ενημέρωσε τον κ. Υφυπουργό για το μεγάλο ενδιαφέρον τουρκικών εταιρειών να πραγματοποιήσουν παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σχετικές ειδήσεις