ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμίνης: Θα δώσω χώρους στους μετανάστες, αρκεί να αδειάσει το αίσχος στην πλατεία Βικτωρίας

Καμίνης: Θα δώσω χώρους στους μετανάστες, αρκεί να αδειάσει το αίσχος στην πλατεία Βικτωρίας

«Αίσχος» χαρακτηρίζει με σημερινές του δηλώσεις ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τον αυτοσχέδιο καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Βικτωρίας, τονίζοντας ότι αυτό πρέπει να εκλείψει.

«Για να δώσουμε χώρο ως δήμος Αθηναίων για τους πρόσφυγες πρέπει να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το αίσχος. Να υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση ότι θα φύγουν από εκεί οι πρόσφυγες και θα διαθέσουμε άλλο χώρο. Δεν μπορεί να γίνει καταυλισμός η πλατεία Βικτωρίας», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Καμίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Για να δώσουμε χώρο ως δήμος Αθηναίων για τους πρόσφυγες πρέπει να αδειάσει η πλατεία Βικτωρίας. Πρέπει να τελειώνουμε με αυτό το αίσχος. Να υπάρξει δέσμευση από την κυβέρνηση ότι θα φύγουν από εκεί οι πρόσφυγες και θα διαθέσουμε άλλο χώρο. Δεν μπορεί να γίνει καταυλισμός η πλατεία Βικτωρίας», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Παράλληλα, σημείωσε ότι έχει επανειλημμένως ζητήσει από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, να μην επιτρέπεται η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Βικτώρια, ώστε να μην παγιώνεται η κατάσταση.