ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: O Τουσκ στηρίζει τις ακραίες θέσεις των χωρών του Βίζεγκραντ

Ρήγας: O Τουσκ στηρίζει τις ακραίες θέσεις των χωρών του Βίζεγκραντ

Για τον κίνδυνο αποσύνθεσης της Ευρώπης στην περίπτωση που δεν υπάρξει τελικά συνοχή στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αναφέρθηκε η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η Ευρώπη αυτή τη στιγμή αν δεν ακολουθήσει άλλο προσανατολισμό, αν δεν αντιμετωπίσει το προσφυγικό ζήτημα με διαφορετικές προοπτικές, που να είναι και μέσα στις διαχρονικές αξίες της, δεν θα μπορέσουμε να βρούμε λύση.

«Ο κ. Τουσκ ίσως θέλει να πυροδοτήσει αυτά που συζητήθηκαν, και ήταν σύμφωνη και η Γερμανία, και να στηρίξει τις ακραίες οπτικές των χωρών του Βίζεγκραντ», είπε ο κ. Ρήγας και σημείωσε ότι η ΝΔ δεν μπορεί να υιοθετεί άκριτα και να στηρίζει πράγματα τα οποία πυροδοτούν την προσπάθεια που γίνεται.

«Ή θα αποφασίσει να βοηθήσει και να στηρίξει αυτά τα οποία με ειλικρίνεια πιστεύω ότι συμφωνήθηκαν στη σύνοδο των αρχηγών των κομμάτων, ή θα παίζει ένα παιχνίδι για λόγους μικροπολιτικούς, το οποίο βοηθάει αυτούς τους κύκλους που θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα», είπε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ και προειδοποίησε πως αν η Ευρώπη οδηγηθεί σε άλλη πορεία θα έχουμε μία μορφή αποσύνθεσης της. «Όσοι θεωρούν ότι η Ευρώπη πρέπει να υπάρξει με συνοχή και αλληλεγγύη δεν μπορούν να πυροδοτούν είτε από το εσωτερικό της χώρας είτε από το εξωτερικό μια τέτοια κατάσταση», είπε ο κ. Ρήγας.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης να ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το ζήτημα της Δικαιοσύνης, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μείνουν αναπάντητες οι σκιές που επιχειρούνται για τα θέματα της Δικαιοσύνης. «Αυτή η επίθεση η οποία γίνεται και οι σκιές που προσπαθούν να αφήσουν στα θέματα της Δικαιοσύνης δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν από εμάς. Έχει γίνει μια προσπάθεια διερεύνησης που θα πάει μέχρι τέλους.

Είτε είναι η λίστα Μπόγιαρνς, είτε είναι η λίστα Λαγκάρντ, είτε είναι τα δάνεια τα οποία δίνονταν χωρίς εγγυήσεις», είπε ο κ. Ρήγας και πρόσθεσε ότι στη Βουλή όλοι θα κληθούν να τοποθετηθούν για το τι θέλουμε να κάνουμε από εδώ και πέρα για την Δικαιοσύνη. «Η Δικαιοσύνη δεν πρόκειται να συνεχίσει να έχει αυτή την πορεία που είχε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να απαντήσει και η ΝΔ γιατί έβγαλε ξαφνικά από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον κ. Μειμαράκη την ώρα που πήγαινε να συζητηθεί», ανέφερε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τη διαπραγμάτευση, ο κ. Ρήγας είπε ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης είναι μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας και οφείλουν όλοι, εάν θεωρούν ότι πρέπει να τελειώσει η αξιολόγηση και να μπει η χώρα στην αναπτυξιακή πορεία, να μην δημιουργηθούν εμπόδια.

Για το ζήτημα της αδειοδότησης των καναλιών, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η βιωσιμότητα των τηλεοπτικών σταθμών δεν μπορεί να εξυπηρετείται από άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τεράστια ποσά που τα κανάλια χρεωστάνε, και πληθυσμιακά η χώρα και με βάση τη διαφημιστική πίτα αντέχει αυτό τον αριθμό των αδειών που προσδιορίστηκε», ανέφερε ο κ. Ρήγας.

Ρoή Ειδήσεων