Μητσοτάκης: «Στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα»

Newsroom Newsroom

Μητσοτάκης: «Στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα»

«Μέρα με την ημέρα που περνάει, εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι, όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση, τόσο το καλύτερο για τον τόπο», επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να κάνει τα πάντα για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στο προσφυγικό, διότι είναι πράγματι ένα κρίσιμο θέμα με εθνικές διαστάσεις».Τονίζει επίσης ότι αυτό ήταν και το νόημα της επιμονής της ΝΔ για τη Σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών στις 4 Μαρτίου, πριν τη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε.

«Η Νέα Δημοκρατία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να μειώσει τη ζημιά, να προβάλει και να υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας», υπογραμμίζει.

Επιπλέον εξαπολύει επίθεση κατά του πρωθυπουργού λέγοντας πως «στη λάσπη της Ειδομένης βούλιαξε ο ψεύτικος ανθρωπισμός του κ. Τσίπρα. Τέτοιος ανθρωπισμός να μας λείπει. Δεν έχει σχέση με την αξιοπρέπεια και την πηγαία αλληλεγγύη του ελληνικού λαού».

Σχετικά με τα ζητήματα της Δικαιοσύνης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει αναπτύξει ένα πολύ επικίνδυνο καρκίνωμα, που διαχέεται επιθετικά στις λειτουργίες του κράτους, των ανεξάρτητων θεσμών, της Δικαιοσύνης. Δεν θα τους επιτρέψουμε αυτή την εκτροπή. Να το γνωρίζουν καλά. Τονίζω επίσης, για το πολύ σοβαρό θέμα που προέκυψε με τον κ. Παπαγγελόπουλο, ότι η αλήθεια θα λάμψει και η ευθύνη θα πληρωθεί».

Ακόμη επαναλαμβάνει την απόφασή του, μόλις η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις εκλογές, να συστήσει εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, που θα διερευνήσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την περίοδο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2015. «Το οφείλουμε σ' ένα λαό, που εξαπατήθηκε και πληρώνει βαρύ τίμημα στη ζωή του από την ανικανότητα και την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχει πέσει πάνω μας ένα πέπλο κατάθλιψης»

Οξεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών στη Λαμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση στα τρία κρίσιμα θέματα τα οποία ανέλυσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του. Το προσφυγικό, τη διαπραγμάτευση και τη διεθνή θέση της χώρας, αλλά και τις παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, τονίζοντας ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το τελευταίο ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι εχέγγυο της τήρησης του Συντάγματος και της προάσπισης της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».

Μάλιστα, συμπλήρωσε με νόημα πως «παρέμβαση στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης εμείς δεν πρόκειται να ανεχθούμε» και παρέπεμψε στη συζήτηση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή όπου, όπως είπε, «θα λάμψει η αλήθεια» και έκανε λόγο για διαπλοκή αλλά και για «το ρόλο της κυβέρνησης στην οικοδόμηση ενός νέου συστήματος πιο ευνοϊκά διακείμενο στις προθέσεις της κυβέρνησης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέθεσε στο ακροατήριο τα δύο αισθήματα τα οποία, όπως ο ίδιος είπε, εισέπραξε κατά την πρώτη του περιοδεία σήμερα σε Βοιωτία και Φθιώτιδα. «Εισέπραξα φόβο και εισέπραξα και θυμό» είπε και σημείωσε ότι «ο φόβος έχει σχέση με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα με τις μεγάλες γεωπολιτικές προκλήσεις».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι «η Ελλάδα και η ελληνική κοινή γνώμη βλέπει τα πράγματα μέσα από το πρίσμα της απαισιοδοξίας» και όπως τόνισε, «είναι σαν να έχει πέσει πάνω μας ένα πέπλο κατάθλιψης το οποίο δεν μας επιτρέπει να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον». Ο ίδιος, μιλώντας για το θυμό, τον καταλόγισε στον πρωθυπουργό τονίζοντας πως πρόκειται για «τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει πει τα περισσότερα ψέματα που δυστυχώς, έχει πει ποτέ Έλληνας πρωθυπουργός από τη μεταπολίτευση και μετά. Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες».

- Υποσχέθηκε ότι θα τελειώσει με τη λιτότητα και δυστυχώς, την χειροτέρευσε δραματικά.

- Υποσχέθηκε ότι θα σκίσει τα μνημόνια και μας έφερε τρίτο μνημόνιο, πιο βαρύ από όλα τα προηγούμενα.

- Υποσχέθηκε να μειώσει την φορολογία και την αυξάνει.

- Υποσχέθηκε ότι θα χτυπήσει τη διαπλοκή, αλλά μέσα από τις δικές του πρακτικές έχει προκύψει μια νέα διαπλοκή αρεστή σ’ αυτόν.

- Υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα στηρίξει τη μεσαία τάξη, μια μεσαία τάξη την οποία κάθε μέρα την δολοφονεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό για τα διλήμματα που τοποθετεί λέγοντας πως «δυστυχώς ο κ. Τσίπρας μέσα από το δικό του πολιτικό λόγο είναι ένας πρωθυπουργός, ο οποίος αντί να ενώνει τους Έλληνες, όπως έχει ευθύνη ο κάθε υπεύθυνος πρωθυπουργός, τους διχάζει, τους χωρίζει συνέχεια σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, έχοντες και κατέχοντες, σε πολέμιους της διαπλοκής και υπερασπιστές της διαπλοκής. Αντί λοιπόν αυτός ο πρωθυπουργός να δίνει την υπεύθυνη εικόνα ενός ηγέτη, ο οποίος πρέπει να έχει μέλημα να ενώσει την κοινωνία, ανακαλύπτει συνέχεια ψεύτικα διλήμματα για να καλύψει τη δική του ανεπάρκεια».

«Χτίζει ψεύτικο δίλημμα για το προσφυγικό»

Αναφερόμενος στο προσφυγικό καταλόγισε ανικανότητα στην κυβέρνηση να το διαχειριστεί, τονίζοντας πως «είναι ένα πρόβλημα το οποίο δυστυχώς είναι τεράστιο και είναι ένα πρόβλημα για το οποίο η κυβέρνηση αυτή έχει πολλές ευθύνες. Δεν το προκάλεσε το προσφυγικό πρόβλημα αυτή η κυβέρνηση, το επέτεινε όμως μέσα από τη ρητορική της και μέσα από την ανικανότητά της» όπως τόνισε.

Έκανε ιδιαίτερες αναφορές στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έστελνε λάθος μηνύματα όπως είπε και καταλόγισε ευθύνη ότι δεν έχει κανένα σχέδιο αποτροπής. Μάλιστα υπογράμμισε με νόημα πως «η κυβέρνηση πάνω στο προσφυγικό χτίζει ένα νέο ψεύτικο δίλημμα. Ποιό είναι το δίλημμα που μας είπε ο πρωθυπουργός; Ανθρωπισμός ή ακροδεξιά; Και τώρα είναι ανθρωπισμός αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα στην Ειδομένη; 12.000 άνθρωποι σε συνθήκες φαβέλας, χωρίς βασικές υποδομές, να σέρνονται μέσα στις λάσπες; Είναι ανθρωπισμός αυτό το οποίο συμβαίνει στην πλατεία Βικτωρίας; Είναι ανθρωπισμός ένα κράτος το οποίο σήμερα είναι απών από τη διαχείριση της μεγαλύτερης κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια;»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης σημείωσε πως δεν υπάρχει καμία συνεννόηση και ότι «ακόμη και σήμερα η κυβέρνηση διστάζει να μιλήσει ανοιχτά για το διαχωρισμό μεταξύ προσφύγων και παράτυπων μεταναστών» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι «μέχρι σήμερα δεν έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι η χώρα μας δεν αντέχει άλλους πρόσφυγες».

Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια της αυτοδιοίκησης αλλά και στον ανθρωπισμό που επιδεικνύει η ίδια η κοινωνία, τονίζοντας όμως ότι «η ανθρωπιά της ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την ανυπαρξία του κράτους και άλλοθι για την πλήρη αδυναμία χάραξης μιας εθνικής στρατηγικής για αυτό το μεγάλο θέμα».

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις πρωτοβουλίες που πήρε η Νέα Δημοκρατία, όπως επίσης και τη θέση που διατύπωσε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, καθώς, όπως είπε, «συμφώνησε σε μια ελάχιστη κοινή στρατηγική» η οποία διαπιστώνει ο κ. Μητσοτάκης πως «ακόμα δεν έχει προωθηθεί». Συγχρόνως, κατέθεσε την ελπίδα του για την εξέλιξη των γεγονότων, τονίζοντας πως «εύχομαι και ελπίζω ότι στη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί μια ρεαλιστική λύση η οποία θα εμπλέκει και την Τουρκία και την Ευρώπη. Θέλω να τονίσω όμως ότι δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω πως οποιαδήποτε λύση και αν δοθεί τελικά εμείς πρέπει να έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης».

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας»

Ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε συγχρόνως και την ανησυχία του, η οποία όπως είπε πηγάζει από την ανικανότητα της κυβέρνησης που δεν μπορεί να βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας και κατέθεσε την ανησυχία του λέγοντας ότι «δυστυχώς ανησυχώ πάρα πολύ διότι βλέπω το ίδιο έργο ακριβώς να ξαναπαίζεται. Η ίδια δήθεν υπερήφανη διαπραγμάτευση, η οποία μας οδηγεί τελικά σε χειρότερη διαπραγματευτική θέση. Θυμίζω ότι η πρώτη αξιολόγηση έπρεπε να είχε κλείσει από το Νοέμβριο, αισίως έχουμε μπει στον Μάρτιο και δεν προβλέπεται να κλείσει πριν από το Πάσχα. Πάλι η κυβέρνηση προσποιείται ότι διαπραγματεύεται και εγώ τους προειδοποιώ. Να μην επαναλάβουν το περσινό θέατρο, να μην ξαναπαίξουν άλλη μια φορά την τύχη της Ελλάδα στα ζάρια…»

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ετοιμότητα της Νέας Δημοκρατίας να δώσει τον αγώνα της και όπως είπε «να απαλλάξει τον τόπο από την πιο ανίκανη και πιο ιδεοληπτική αλλά και λαϊκίστικη κυβέρνηση που γνώρισε η Ελλάδα από την απελευθέρωση και μετά».

Λίγο πριν την ομιλία του ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους φορέων και της αυτοδιοίκησης ενώ υπήρξε και συνάντηση - σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος Κώστα Μπακογιάννη στο κτίριο της Περιφέρειας.

Κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο της Λαμίας ο Κυρ. Μητσοτάκης διεπίστωσε ότι ουσιαστικά εδώ και ενάμιση χρόνο το νοσοκομείο Λαμίας το διοικούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς η κυβέρνηση, όπως είπε, δεν μπόρεσε μέχρι σήμερα να διορίσει ούτε μία διοίκηση.

Μιλώντας για τα εσωτερικά της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε τις προσπάθειες του για εξυγίανση του ίδιου του κόμματος στο οικονομικό επίπεδο, αποκάλυψε ότι θα είναι πρότασή του για το καταστατικό του κόμματος να μην έχει δικαίωμα η Νέα Δημοκρατία να παίρνει δάνεια, αλλά αντίθετα να στηρίζεται στις εισφορές των μελών, καθώς και στις χορηγίες ιδιωτών, ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρεαλιστικό πρόγραμμα το οποίο συντάσσεται αυτό το διάστημα.

Περιοδεία στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας πραγματοποιεί από το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει του 10ου τακτικού συνεδρίου της ΝΔ.

Πρώτος σταθμός του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν οι γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών όπου τον υποδέχτηκαν ο ΓΓ του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Φυτράκης και ο διευθυντής του σωφρονιστικού ιδρύματος κ. Μακρής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε αναλυτικές πληροφορίες για τη λειτουργία και το καθημερινό πρόγραμμα των 351 κρατούμενων γυναικών και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα 10 παιδιά ηλικίας κάτω των 3 ετών που μεγαλώνουν στο ίδρυμα μαζί με τις μητέρες τους.

Από τις 351 κρατούμενες οι 250 εργάζονται στις υπηρεσίες της φυλακής ενώ λειτουργεί και σχολείο δεύτερης ευκαιρίας και φέτος θα συμμετάσχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις τρεις γυναίκες.

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στις Θερμοπύλες μαζί με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του κέντρου που φιλοξενεί σήμερα 260 άτομα, συνομίλησε με πρόσφυγες, γιατρούς και εθελοντές και σε δηλώσεις του εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης.

«Το πρόβλημα κάθε μέρα διογκώνεται. Τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι κλειστά. Ταυτόχρονα οι ροές από το ανατολικό Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και χρειάζεται επιτέλους από την κυβέρνηση ένας σοβαρός κεντρικός σχεδιασμός για το που θα κατασκευαστούν άλλοι τέτοιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας», ανέφερε τονίζοντας ότι «δεν χωρούν άλλες ολιγωρίες και καθυστερήσεις».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η Τ.Α Α' και Β' βαθμού δεν μπορεί από μόνη της να σηκώσει αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια και έδωσε συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη και το επιτελείο του γιατί, όπως επισήμανε, πολύ σύντομα ετοίμασαν με δική τους πρωτοβουλία αυτή τη δομή φιλοξενίας ».

«Όλοι ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πρέπει να συνεργαστούμε, να δουλέψουμε μαζί», δήλωσε από την πλευρά του ο Κώστας Μπακογιάννης και τόνισε ότι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια είναι η τοπική κοινωνία κάνοντας λόγο για πραγματικό κύμα ανθρωπιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε και το Νοσοκομείο Λαμίας και με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει οριστεί ακόμα εδώ και ένα χρόνο διοικητής, έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να τηρήσει την αξιοκρατία στη στελέχωση σημαντικών θέσεων στο δημόσιο.

«Δεν είναι εύκολο για κάποιον ο οποίος είναι γιατρός να εκτελεί χρέη διοικητή. Εσείς επιτελείτε το καθήκον σας στον καλύτερο δυνατό βαθμό αλλά έχετε τους περιορισμούς από τη νομοθεσία τους οποίους και εσείς αναφέρατε», είπε απευθυνόμενος στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι υπάρχει συνολικά ζήτημα με τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

«Αντικαταστάθηκαν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι κατά την άποψή μας δεν αξιολογήθηκαν σωστά και θέλω από εδώ να καταστήσω υπεύθυνη την κυβέρνηση να φροντίσει οι επόμενες επιλογές διοικητών των νοσοκομείων να γίνουν με απόλυτα αξιοκρατίκα κριτήρια», πρόσθεσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει δείγματα γραφής που επιτρέπουν αισιοδοξία.

«Έχουμε δει απίθανους ανθρώπους να τοποθετούνται σε θέσεις χωρίς κανένα ουσιαστικό και αντικειμενικό κριτήριο. Αλλά επειδή οι θέσεις των διοικητών νοσοκομείων είναι εξαιρετικά νευραλγικές, ελπίζω και εύχομαι και συμβουλεύω την κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία να πρυτανεύσει η αξιοκρατία και η κοινή λογική», συμπλήρωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved