ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικός και πάλι ο Φίλης: Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να αναμορφωθεί

Προκλητικός και πάλι ο Φίλης: Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να αναμορφωθεί

Προκαλεί για ακόμα μια φορά ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, λέγοντας αυτή τη φορά πως εάν είναι να παραμείνει υποχρεωτικό το μάθημα των θρησκευτικών θα πρέπει πρώτα να αναμορφωθεί.

Ο υπουργός Παιδείας είπε χαρακτηριστικά πως πρέπει να προωθηθεί η κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος και αυτό να προσανατολιστεί περισσότερο προς την θεολογία.

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Νίκος Φίλης στην Καθημερινή, τονίζει πως, « Η αναμόρφωση του μαθήματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του για όλους τους μαθητές», επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση, τα θρησκευτικά θα γίνουν προαιρετικό μάθημα.

Για τις επισκέψεις μητροπολιτών στα σχολεία, ο υπουργός εξηγεί πως σύμφωνα με το νόμο, η έγκριση εισόδου τρίτων σε σχολεία για να μετέχουν σε εκδηλώσεις και όχι μαθήματα ανήκει στην ευθύνη του διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων.

«Το υπουργείο δεν μπορεί να επιτρέπει σε οποιονδήποτε ιδιώτη ή φορέα να παρεμβαίνει στη διδασκαλία, να υποκαθιστά στο μάθημα τους εκπαιδευτικούς και πολύ περισσότερο να «συνδιδάσκει» ή να «επιτηρεί» εκπαιδευτικούς», καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις