ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανατροπή στη Σύνοδο Κορυφής: Ασφυκτικές πιέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Ανατροπή στη Σύνοδο Κορυφής: Ασφυκτικές πιέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο

Οι Ευρωπαίοι πιέζουν για αποδοχή των τουρκικών αιτημάτων

Παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες τόνιζαν πριν τη Σύνοδο Κορυφής ότι δεν μπορούν να δεχτούν τις απαιτήσεις της Τουρκίας, οι πληροφορίες που διαρρέουν από τις Βρυξέλλες κάνουν λόγο για... pressing προς την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σύμφωνα με προσχέδιο της συμφωνίας (με αυριανή ημερομηνία) που έχει διαρρεύσει στον Τύπο, προβλέπεται η μετεγκατάσταση 72.000 προσφύγων, ενώ στην Τουρκία υπολογίζεται ότι βρίσκονται 2.7 εκατομμύρια Σύροι.

Πηγές των Βρυξελλών επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι δέχονται αρκετές από τις απαιτήσεις της Τουρκίας και ασκούν πιέσεις σε Ελλάδα και Κύπρο για να τις δεχτούν.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του POLITICO, Jacopo Barigazzi, Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε πως πριν από το δείπνο η Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη μετά την απειλή βέτο στη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, αναμένεται να φτάσει στις Βρυξέλλες, στις 22.00 (23:00 ώρα Ελλάδος). Αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Σχετικές ειδήσεις