ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιο είναι το «καλό παιδί» στην «αυλή» της Μέρκελ και του Ολάντ;

Ποιο είναι το «καλό παιδί» στην «αυλή» της Μέρκελ και του Ολάντ;

Κατά τον επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη, είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον οποίον καταλογίζει ευθύνες - χρησιμοποιώντας βαρύτατους χαρακτηρισμούς - για τη συνυπογραφή μιας «επονείδιστης», όπως την χαρακτήρισε, συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Έδεσσα όπου και βρίσκεται, ο επικεφαλής της ΛΑΕ δεν άφησε «τίποτε όρθιο».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «δίπλα στο οικονομικο-κοινωνικό μνημόνιο, συνομολόγησε τώρα, για χάρη της Μέρκελ και του Ολάντ και ένα προσφυγικό μνημόνιο, που θα γεμίσει μια κατεστραμμένη και εξαθλιωμένη Ελλάδα, με τόπους προσφυγικών μαρτυρίων και με πολλές Ειδομένες».

Για τον ίδιον, ο Αλέξης Τσίπρας και μαζί του «όλοι οι αρχηγοί του μνημονιακού μπλοκ, φέρει εγκληματικές ευθύνες γιατί, αντί να αντισταθεί και να απειλήσει με βέτο, αποδέχθηκε στη Σύνοδο να μείνουν κλειστά τα σύνορα της Ελλάδας με FYROM, Αλβανία και Βουλγαρία, πράγμα που απομονώνει την Ελλάδα από την υπόλοιπη Ευρώπη και τη μετατρέπει, ακόμα περισσότερο, σε μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σκλήρυνε ακόμη περισσότερο την στάση του απέναντι στον πρώην συνοδοιπόρο του, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα ως «παρατρεχάμενο» των ευρωσοσιαλιστών, ως «πολιτικό κανίς» του γερμανογαλλικού άξονα, ως το «καλό παιδί» στην αυλή της Μέρκελ και του Ολάντ.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο επικεφαλής της ΛΑΕ έκανε λόγο για μακάβρια συναλλαγή της κυβέρνησης, η οποία «έδωσε γη και ύδωρ σε Μέρκελ και Ολάντ στο προσφυγικό, ελπίζοντας σε έναν περιορισμό του μνημονιακού σφαγιασμού των συντάξεων, μετριασμό της φορολογικής επιδρομής και σε μικρότερη πίεση για εκχώρηση των κόκκινων δανείων στα ξένα funds», αλλά «λογάριασε χωρίς το ξενοδόχο του... ΔΝΤ».

«Περισσότεροι φόροι έρχονται σε βάρος των λαϊκών και μικρομεσαίων στρωμάτων, την ώρα που τα βουνά από τα χρέη νοικοκυριών, μικρών επιχειρήσεων, επαγγελματιών και αγροτών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες εκτινάσσονται σε όλο και μεγαλύτερα ύψη. Την ίδια ώρα, κουαρτέρο και κυβέρνηση συνομολογούν την εξόντωση των συνταξιούχων και την εξαέρωση των συντάξεων, προσομοιάζοντας την Ελλάδα με βουλγαρικό τοπίο», επισήμανε.

Καταλήγοντας, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι: «Η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται τώρα μια μεγάλη δημοκρατική ανατροπή που θα ακυρώσει τη λιτότητα και τα μνημόνια και θα βάλει τη χώρα σε τροχιά εθνικής ανεξαρτησίας και δημοκρατικής λαϊκής συμμετοχής».

Σχετικές ειδήσεις