ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας - Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι έχουν αντιληφθεί την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης

Ρήγας - Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ: Όλοι έχουν αντιληφθεί την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης

"Θεωρούμε ότι η πρόοδος που υπάρχει στις συζητήσεις ανάμεσα στους θεσμούς και την Ελληνική κυβέρνηση θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Οι εμμονές, όμως, του IMF παραμένουν, ωστόσο, μοιάζουν όλοι να έχουν αντιληφθεί την ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης μέχρι το τέλος Απριλίου", δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, ανοίγοντας το πρωί, στο Παλαί ντε Σπορ, τις εργασίες ημερίδας με θέμα "Στρατηγικό Σχέδιο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Β' Θεσσαλονίκης".

"Η κυβέρνηση προχωρά σε νομοθετικές ρυθμίσεις της ακραίας κρίσης σε μία κοινωνία, που έχει απολέσει την έννοια της κανονικότητας", είπε ο κ. Ρήγας, προσθέτοντας ότι "πορευόμαστε με μοναδικό κριτήριο να επαναφέρουμε τη χώρα σε μία κανονικότητα".

Αναλύοντας την κυβερνητική πολιτική για το επόμενο διάστημα σημείωσε ότι "το 2016 σηματοδοτεί ως έτος τη δεύτερη φάση του στρατηγικού σχεδίου της κυβέρνησης της Αριστεράς για την έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη, αναδιανομή και κοινωνική δικαιοσύνη".

Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα σχέδιο με δύο συμπληρωματικές όψεις, η πρώτη εκ των οποίων "αντανακλά την εφαρμογή της συμφωνίας με τους εταίρους, η οποία περιέχει το αποτύπωμα των απαιτήσεων των εταίρων, αλλά και το αποτύπωμα της δικής μας προσπάθειας και του αγώνα του λαού μας για να διεκδικήσει κοινωνικές πολιτικές και την προστασία των αδυνάτων", ενώ η δεύτερη όψη είναι "οι εσωτερικές μας δεσμεύσεις προς τα κοινωνικά στρώματα που στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να εκπροσωπήσουμε, είναι οι νομοθετικές και πολιτικές παρεμβάσεις που σε μεγάλο βαθμό προσδιορίζουν το κοινωνικό πρόσημο της πολιτικής μας".

Σχετικές ειδήσεις