ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Τσίπρας – Μέρκελ έμαθαν για το χτύπημα ενώ μιλούσαν τηλεφωνικά

Τρομοκρατικές επιθέσεις Βρυξέλλες: Τσίπρας – Μέρκελ έμαθαν για το χτύπημα ενώ μιλούσαν τηλεφωνικά

Για το προσφυγικό μιλούσαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, τηλεφωνικά, όταν ενημερώθηκαν και οι δύο για το τυφλό χτύπημα στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η κυβέρνηση καταδικάζει το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις και θα γίνει ό,τι χρειάζεται για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών, δήλωσε η κ. Γεροβασίλη. Στην κατεύθυνση αυτή έχουν κληθεί στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Επίσης ο πρωθυπουργός, με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε τη μετάθεση της προγραμματισμένης συζήτησης στη Βουλή για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, για την επόμενη Δευτέρα. Για το λόγο αυτό, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε σχέση, πάντως, με το προσφυγικό, ο κ. Τσίπρας τόνισε στην Άνγκελα Μέρκελ, την ανάγκη παροχής τεχνικής και στελεχιακής υποστήριξης στην Ελλάδα από τη Γερμανία για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, καθώς και τη μείωσή τους από την Τουρκία, με την πλήρη επιχειρησιακή ανάπτυξη του ΝΑΤΟ και την εφαρμογή της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε ΕΔΩ όλο το χρονικό των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες