ΠΟΛΙΤΙΚΗ

25η Μαρτίου - Αναστασιάδης: Κοινή προσπάθεια για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό

25η Μαρτίου - Αναστασιάδης: Κοινή προσπάθεια για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό

«Θέλω να ελπίζω πως η προσπάθεια που καταβάλλουμε θα βρει όλους συμπαραταγμένους στην ίδια προσπάθεια, με την ελπίδα το συντομότερο να επιτύχουμε μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση στο μεγάλο θέμα που ταλανίζει την Κύπρο», δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (25/03/2016) ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη σημερινή δοξολογία για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Λευκωσία.

Ανέφερε ακόμη: «Οφείλουμε ευγνώμονες ευχαριστίες για την παρακαταθήκη που άφησαν οι Έλληνες αγωνιστές με την επανάσταση του '21».

Αναφερόμενος στο νόημα της ημέρας, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό που υπαγορεύει η Ιστορία είναι να διδαχθούμε μέσα από τις επιτυχίες που ήταν αποτέλεσμα της ενότητας, αλλά και ταυτόχρονα να μάθουμε μέσα από τις αποτυχίες, όταν αυτό ήταν το αποτέλεσμα της διχόνοιας.

Ο κ. Αναστασιάδης παρέστη το πρωί στη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Λευκωσία.

Παρέστησαν επίσης εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, ο πρεσβευτής της Ελλάδας, Ηλίας Φωτόπουλος, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Κύπρου και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία επισκέπτεται την Κύπρο.

Ακολούθησε μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας, στη Λευκωσία, μαθητική παρέλαση, το χαιρετισμό της οποίας δέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Σχετικές ειδήσεις