ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Απολύτως έτοιμη η ΝΔ να κυβερνήσει

Βορίδης: Απολύτως έτοιμη η ΝΔ να κυβερνήσει

«Η ΝΔ είναι απολύτως έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας», δηλώνει σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ» ο συντονιστής της ΝΔ Μάκης Βορίδης. Επισημαίνει ότι το κόμμα του «δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογές» και εκφράζει την ελπίδα «να καταρρεύσει η κυβέρνηση».

Εκτιμά ότι ο κ. Μητσοτάκης προχωρά στην αναδιοργάνωση της ΝΔ με «σταθερότητα, αποφασιστικότητα και μεγάλη ταχύτητα» και αναφέρει ότι πολιτική προτεραιότητα σήμερα της δεξιάς παράταξης είναι «να φύγουν από την εξουσία οι καταστροφικοί μετακομμουνιστές», όπως λέει.

Χαρακτηρίζει την καταψήφιση της κυβέρνησης από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ως τη «μόνη πατριωτική πράξη που μπορούν να κάνουν». Με αφορμή τα προβλήματα του προσφυγικού και της οικονομίας που αντιμετωπίζει η χώρα ο κ. Βορίδης επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας μάλιστα ότι μεταξύ άλλων δοκιμάζεται «από τον τραγικό εαυτό της, από την ανικανότητα και την παρδαλή νεοαριστερή ιδεολογία της...».

Αναφορικά με την αναβολή της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Δικαιοσύνη ο κ. Βορίδης τη θεωρεί απολύτως λογική μετά το τρομοκρατικό κτύπημα αλλά χαρακτηρίζει «αξιοθρήνητη μεθόδευση» την αναβολή της συζήτησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όπου είχαν κληθεί οι υπουργοί Παρασκευόπουλος και Παπαγγελόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις