ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Η κυβέρνηση ασκεί εξωτερική πολιτική με φοβικά σύνδρομα

Κεφαλογιάννης: Η κυβέρνηση ασκεί εξωτερική πολιτική με φοβικά σύνδρομα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος Γιάννης Κεφαλογιάννης αναφορικά με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

«Η κατ' επίφαση προοδευτική Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εμφανίζει για μία ακόμα φορά τα φοβικά της σύνδρομα στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής. Αντί το Υπουργείο Εξωτερικών να αποδειχθεί έμπρακτος αρωγός στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών, επιλέγει την ηχηρή απουσία», ανέφερε ο Γ. Κεφαλογιάννης.

Και πρόσθεσε: «Πέρασε και η δεύτερη μέρα της δίκης των Τούρκων δημοσιογράφων της εφημερίδας Cumhuriyet, οι οποίοι απειλούνται με ποινή ισόβιας κάθειρξης επειδή άσκησαν το λειτούργημα τους. Παρόντες στη δίκη, η οποία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, Ευρωπαίοι διπλωμάτες από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. Πλην βεβαίως της Ελλάδας!».

«Καλούμε το μονίμως σιωπηλό κ. Κοτζιά να μας απαντήσει αν δόθηκε εντολή στον Έλληνα Πρόξενο στη Κωνσταντινούπολη να παρευρεθεί ως παρατηρητής στη σημαντική αυτή για τις δημοκρατικές αξίες δίκη. Και αν όχι, γιατί;», κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις